Flux-stiri

Macron spune că dialogul cu Putin s-a oprit după ce a fost descoperit masacrul din Bucha

Președintele Franței are COVID-19Președintele Franței are COVID-19

  • Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că dialogul său cu președintele rus Vladimir Putin s-a blocat după ce au fost descoperite crime în masă în Ucraina.
  • „De la masacrele pe care le-am descoperit la Bucha și în alte orașe, războiul a luat o altă turnură, așa că nu am mai vorbit direct cu el de atunci, dar nu exclud să o fac în viitor”, a declarat Macron la televiziunea France 5.
  • Rusia a calificat acuzațiile potrivit cărora forțele sale au executat civili la Bucha în timp ce ocupau orașul drept un „fals monstruos” menit să denigreze armata rusă.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că dialogul său cu președintele rus Vladimir Putin s-a oprit după ce au fost descoperite crime în masă în Ucraina, informează Reuters.

„De la masacrele pe care le-am descoperit la Bucha și în alte orașe, războiul a luat o altă turnură, așa că nu am mai vorbit direct cu el de atunci, dar nu exclud să o fac în viitor”, a declarat Macron la televiziunea France 5.

Rusia a calificat acuzațiile potrivit cărora forțele sale au executat civili la Bucha în timp ce ocupau orașul drept un „fals monstruos” menit să denigreze armata rusă.

Întrebat de ce nu a urmat exemplul altor lideri europeni și nu a călătorit în capitala ucraineană, Kiev, Macron a spus că o demonstrație de sprijin în sine nu era necesară după invazia Rusiei din 24 februarie în Ucraina

„Mă voi întoarce la Kiev, dar voi merge acolo pentru a aduce ceva util cu mine… pentru că este evident că nu este nevoie să mă deplasez acolo pentru a arăta acest sprijin”, a declarat Macron, adăugând că a vorbit de aproximativ 40 de ori de la începutul războiului cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Dacă voi merge la Kiev, va fi cu scopul de a schimba ceva”, a spus el.

Kremlinul afirmă că a lansat o „operațiune militară specială” pentru a demilitariza și „elibera” Ucraina de extremiștii naționaliști. Ucraina și Occidentul spun că Putin a lansat un război de agresiune neprovocat.

The post Macron spune că dialogul cu Putin s-a oprit după ce a fost descoperit masacrul din Bucha appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code