Flux-stiri

Locuitorii din Shanghai care au ieșit la proteste au fost loviți pe stradă de poliție

poliția lovește protestatariipoliția lovește protestatarii

  • Locuitorii din Shanghai au protestat față de noile restricții impuse în China și din cauza caselor folosite pentru a izola pacienții care au COVID.
  • Orașul a fost blocat timp de câteva săptămâni din cauza epidemiei de COVID-19 și a înmulțirii numărului de cazuri.
  • Imagini de la incidentul dintr-un complex rezidențial din districtul Pudong din Shanghai au arătat persoane în costume albe de protecție cu eticheta „poliție”.

Protestul rar întâlnit are loc pe fondul frustrării tot mai mari a publicului cu privire la izolarea strictă a centrului financiar al Chinei. Locuitorii unui complex de locuințe din Shanghai au intrat joi în conflict cu autoritățile sanitare, după ce au încercat să blocheze rechiziționarea de către guvern a clădirilor pentru a găzdui pacienți cu COVID-19, pe fondul unei epidemii de coronavirus care a blocat orașul timp de câteva săptămâni.

Protestul rar, ale cărui imagini au fost transmise în direct și apoi au circulat pe scară largă pe rețelele de socializare înainte de a fi șterse de cenzori, are loc pe fondul frustrării tot mai mari a populației din cauza blocării Shanghaiului, centrul financiar al Chinei. Orașul de 26 de milioane de locuitori se află în centrul celui mai grav focar de infecție din China de la începutul pandemiei, într-un test major al strategiei „dinamice zero-COVID” a țării.

Imagini de la incidentul dintr-un complex rezidențial din districtul Pudong din Shanghai au arătat persoane în costume albe de protecție cu eticheta „poliție” care au trântit rezidenții la pământ și i-au condus pe mai mulți dintre ei spre o dubă albă. Oamenii puteau fi auziți plângând în timp ce unii strigau: „Aduceți-i înapoi”.

„Poliția lovește oamenii”, au strigat mai multe persoane. Zhangjiang Group, o companie de stat de dezvoltare care deține complexul, a declarat într-un comunicat că cinci clădiri au fost deja transformate în centre de izolare pentru persoanele cu infecții confirmate cu COVID-19 și că există planuri de a rechiziționa încă nouă.

Acesta a precizat că rechizițiile au forțat 39 de chiriași să se mute brusc în alte părți ale complexului, dar că aceștia au primit compensații.

„În după-amiaza zilei de 14 aprilie, când compania noastră a organizat construcția gardului de izolare, unii chiriași au obstrucționat șantierul, iar departamentele relevante s-au ocupat de acest lucru la fața locului”, a declarat grupul. „Acum, situația s-a calmat”. Guvernul din Shanghai nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

The post Locuitorii din Shanghai care au ieșit la proteste au fost loviți pe stradă de poliție appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code