Flux-stiri

Seceta usucă culturile de porumb din toată Europa. Germania ar putea pierde întreaga recoltă

  • Creșterea bruscă a temperaturilor usucă culturile de porumb din toată Europa.
  • Trei sferturi din teritoriul României, cel mai mare producător de porumb din lume este afectat de diferite grade de secetă.
  • Franţa, al doilea mare cultivator, a înregistrat cea mai secetoasă lună iulie din istorie, iar fermierii din Estul Germaniei ar putea pierde întreaga recoltă.

Creșterea bruscă a temperaturilor usucă culturile de porumb din toată Europa. Trei sferturi din teritoriul României, cel mai mare producător de porumb din lume este afectat de diferite grade de secetă.

România înregistrează cel mai scăzut nivel al recoltei de porumb de când au început măsurătorile meteorologice în România, datorită acestei secete. România genera, practic, 14,5 miloane din producția totală a Uniunii Europene, să spunem de 68, 69 milioane de tone și va genera doar 8,2 milioane de tone în final, spune Cezar Gheorghe – analist Clubul Fermierilor Români.

Franţa, al doilea mare cultivator, a înregistrat cea mai secetoasă lună iulie din istorie, iar fermierii din Estul Germaniei ar putea pierde întreaga recoltă.

Sunt țări dezvoltate. Statul subvenționează foarte mult agricultura, dările de stat și statul german și francez sunt foarte aproape de fermieri, pentru că ei produc. Haideți să vorbim despre fermierii din România care din păcate doar primesc promisiuni, spune Cornel Stroescu – fermier din Mehedinți.

The post Seceta usucă culturile de porumb din toată Europa. Germania ar putea pierde întreaga recoltă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code