Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 482 de război în Ucraina. UE și partenerii îi vor aduce în fața justiției pe autorii de crime internaționale

  • Rusia a comis crime de război de mare amploare în Ucraina, cum ar fi omoruri intenționate și tortură.
  • Un raport al UE va spune în această săptămână că Ucraina a îndeplinit două din cele șapte condiții pentru a începe negocierile de aderare, au declarat două surse UE.
  • UE a stabilit șapte condiții – inclusiv în ceea ce privește reforma judiciară și reducerea corupției endemice – pentru a lansa negocierile de aderare.

Didier Reynders, comisarul european pentru justiție, a declarat pentru Kyiv Independent că UE și partenerii săi doresc să îi aducă în fața justiției pe toți autorii crimelor internaționale, scrie The Guardian.

Nu doar crimele de război, crimele împotriva umanității și genocidul, ci și crima de agresiune”, a spus el, adăugând că echipa sa se gândește cum ar putea arăta un proces internațional împotriva crimelor rusești din Ucraina.

Rusia a comis crime de război de mare amploare în Ucraina, cum ar fi omoruri intenționate și tortură, a declarat în martie un organism de investigație mandatat de ONU. Presupusele crime, inclusiv deportarea de copii, au fost detaliate într-un raport al Comisiei internaționale independente de anchetă privind Ucraina, care a afirmat că unele acte pot fi considerate crime împotriva umanității.

Un raport al UE va spune în această săptămână că Ucraina a îndeplinit două din cele șapte condiții pentru a începe negocierile de aderare, au declarat două surse UE.

Într-o mișcare extrem de simbolică, UE a acordat Ucrainei statutul oficial de țară candidată la aderare în urmă cu un an – la patru luni după ce Rusia a atacat țara pe fondul eforturilor sale de a se integra în Occident. Însă UE a stabilit șapte condiții – inclusiv în ceea ce privește reforma judiciară și reducerea corupției endemice – pentru a lansa negocierile de aderare.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Ziua 482 de război în Ucraina. UE și partenerii îi vor aduce în fața justiției pe autorii de crime internaționale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 27 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code