Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 483 de război în Ucraina. SUA acuză Rusia pentru creșterea „record” a numărului de refugiați din cauza războiului

  • În 2022, 108,4 milioane de persoane – dintre care 35,3 milioane de refugiați – au fost strămutate cu forța, un număr record.
  • SUA au contribuit cu peste 17 miliarde de dolari pentru a sprijini persoanele strămutate cele mai vulnerabile.
  • Luptele din Sudan continuă să declanșeze mișcări masive de persoane.

UPDATE ORA 02.00 Alerte aeriene se aud în Ucraina

„Rusia a lansat din nou drone în Ucraina

Forțele aeriene au înregistrat mișcarea UAV-urilor în regiunile Sumy, Poltava, Cherkasy și Kirovohrad.

Acum alarma din cauza amenințării folosirii Shahed-urilor a fost anunțată în regiunea Kiev.”, au scris ucrainenii pe Telegram.

UPDATE ORA 01.00 Marea Britanie va anunța, în cadrul unei conferințe de redresare, un pachet istoric de sprijin financiar pentru Ucraina

Regatul Unit urmează să prezinte în această săptămână un pachet de sprijin financiar de referință pentru Ucraina, potrivit 10 Downing Street.

Anunțul va fi făcut în cadrul Conferinței pentru redresarea Ucrainei de miercuri, găzduită în comun de Marea Britanie și Ucraina la Londra. Peste 400 de companii din 38 de țări se vor angaja „să sprijine redresarea și reconstrucția Ucrainei în urma invaziei ilegale a Rusiei”, a declarat Ajay Banga, președintele Grupului Băncii Mondiale.

Într-o declarație de marți, Downing Street a precizat că pachetul va include 3 miliarde de dolari sub formă de garanții de împrumut ale Băncii Mondiale și 305 milioane de dolari de asistență bilaterală. Potrivit declarației, finanțarea ar urma să sprijine servicii publice vitale, precum școli și spitale.

ȘTIREA INIȚALĂ

Trimisul SUA la ONU a acuzat Rusia pentru creșterea record” a numărului de refugiați din cauza războiului din Ucraina, scrie Anadolu Agency.

„Războiul nejustificabil al președintelui Putin în Ucraina este principalul responsabil pentru creșterea record a numărului de refugiați”, a declarat Linda Thomas Greenfield într-o declarație cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților.

Distrugerea barajului Kakhovka, în urmă cu două săptămâni, în regiunea ucraineană Herson, a pus nenumărate alte persoane în situații de nevoie urgentă.”

În timp ce luptele din Sudan continuă să declanșeze mișcări masive de persoane, lumea se confruntă cu o criză globală de strămutare fără precedent” deoarece războiul, conflictele, dezastrele și instabilitatea politică forțează un număr record de oameni să își părăsească locuințele, a spus ea.

În 2022, 108,4 milioane de persoane – dintre care 35,3 milioane de refugiați – au fost strămutate cu forța, un număr record, potrivit Agenției ONU pentru refugiați. Greenfield a spus că SUA au contribuit cu peste 17 miliarde de dolari pentru a sprijini persoanele strămutate cele mai vulnerabile.

Nicio țară nu poate oferi de una singură soluții pentru milioane de persoane strămutate. Acesta este un fenomen global care necesită un răspuns global coordonat”, a adăugat ea.

Citește și:

The post LIVE UPDATE. Ziua 483 de război în Ucraina. SUA acuză Rusia pentru creșterea „record” a numărului de refugiați din cauza războiului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code