Flux-stiri

Lucrarea unui artist timișorean, inaugurată în Franța

  • Lucrarea „Aubusson vu par Cristian Sida” a fost inaugurată cu ocazia sărbătorii muzicii în localitatea Aubusson.
  • Aceasta a fost realizată în anii 2021 şi 2022 de către artistul vizual Cristian Sida.
  • Inaugurarea lucrării murale a lui Cristian Sida se înscrie în seria evenimentelor culturale ale Universităţii de Vest din Timişoara.

Lucrarea „Aubusson vu par Cristian Sida” a fost inaugurată cu ocazia sărbătorii muzicii în localitatea Aubusson. Aceasta a fost realizată în anii 2021 şi 2022 de către artistul vizual Cristian Sida.

Potrivit artistului, lucrarea, care măsoară 70 de metri pătraţi reprezintă „un colaj de referinţe culturale şi geografice subiective”, transpuse pe pânză cu acril, spray, marker, vernis.

„Facultatea de Arte si Design din Timişoara are legături vechi şi solide cu primăriile din Mericourt şi Aubusson, care au început printr-o serie de rezidenţe artistice şi care, ulterior, au fost urmate de participarea studenţilor de la secţia Tapiserie, în anul 2016, la o rezidenţă de creaţie, ocazie cu care studentele noastre au avut ocazia să viziteze La Cité Internationale de la Tapisserie, centrul mondial al tapiseriei, localitatea din regiunea Limousin fiind inscrisa în Patrimoniul U.N.E.S.C.O.”, a declarat Cristian Sida.

Inaugurarea lucrării murale a lui Cristian Sida se înscrie în seria evenimentelor culturale ale Universităţii de Vest din Timişoara.

The post Lucrarea unui artist timișorean, inaugurată în Franța appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code