Flux-stiri

Macron a vorbit cu Viktor Orban, în efortul de a-l convinge să accepte sancțiunile contra Rusiei

French president Emmanuel Macron pays his respect during the annual ceremony to honour victims of the slave trade in Paris, Tuesday May 10, 2022.(Christian Hartmann, Pool via AP)French president Emmanuel Macron pays his respect during the annual ceremony to honour victims of the slave trade in Paris, Tuesday May 10, 2022.(Christian Hartmann, Pool via AP)

  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat marţi cu premierul Ungariei, Viktor Orban.
  • Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a deplasat luni după-amiază în Ungaria, în cadrul eforturilor pentru a-l convinge pe premierul Viktor Orban.
  • După vizită, Ursula von der Leyen a anunţat că există „anumite progrese”.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat marţi cu premierul Ungariei, Viktor Orban, în cadrul eforturilor de a ajunge cât mai rapid la un acord pentru oprirea de către Uniunea Europeană a importurilor de petrol din Rusia.

„Cei doi lideri au vorbit despre chestiuni referitoare la securitatea energetică”, a declarat Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta, citat de agenţia MTI şi de cotidianul Le Monde.

„Discuţiile vizează obţinerea, prin solidaritate, a garanţiilor necesare referitoare la condiţiile de aprovizionare cu petrol a anumitor state membre. Continuă contactele la toate nivelurile cu obiectivul ajungerii cât mai rapid la un acord complet privind al şaselea set de sancţiuni” împotriva Rusiei, a comunicat, la rândul său, Palatul Elysée.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a deplasat luni după-amiază în Ungaria, în cadrul eforturilor pentru a-l convinge pe premierul Viktor Orban să susţină aplicarea de către Uniunea Europeană a unor noi sancţiuni în domeniul energiei împotriva Rusiei. După vizită, Ursula von der Leyen a anunţat că există „anumite progrese”.

Guvernul Viktor Orban a anunţat săptămâna trecută că se opune „formei actuale” a proiectului Comisiei Europene privind oprirea etapizată a importurilor de petrol din Rusia, Ungaria argumentând că, deşi ar beneficia de o derogare, i-ar fi afectată grav securitatea energetică.

The post Macron a vorbit cu Viktor Orban, în efortul de a-l convinge să accepte sancțiunile contra Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code