Flux-stiri

Mai mulţi medici, sub control judiciar pentru proceduri medicale estetice fără autorizaţie

medicimedici

  • Mai mulţi medici au fost plasaţi, sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fiind acuzaţi de exercitarea fără drept a unei profesii şi înşelăciune.
  • Aceştia ar fi făcut în Capitală proceduri medicale fără să fie autorizaţi.
  • Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de 9 inculpaţi.

Mai mulţi medici, au fost plasaţi sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fiind acuzaţi de exercitarea fără drept a unei profesii şi înşelăciune. Aceştia ar fi făcut în Capitală proceduri medicale fără să fie autorizaţi.

Printre ei se găsesc cinci medici stomatologi, un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă, un medic rezident în specializarea dermatovenerologie şi un fizioterapeut.

Faţă de aceştia procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune.

De asemenea, faţă de un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă s-a dispus efectuarea urmăririi penale pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Conform procurorilor, în anii 2020 şi 2021, în cadrul unei clinici de înfrumuseţare din Bucureşti, inculpaţii ar fi exercitat fără drept profesia de medic specialist fără a deţine autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege. Aceştia ar fi efectuat diverse proceduri medicale, cum ar fi volumizare buze, rinocorecţie, umplere cearcăne şi augmentare bărbie cu acid hialuronic, terapii intravenoase cu ozon, proceduri de mezoterapie etc.

Procurorii susţin că pacienţii ar fi fost induşi în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv a calităţii de medic specialist, cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către pacienţi către clinica menţionată.

În cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi faţă de clinică, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii şi înşelăciune.

Din probele administrate a rezultat că clinica ar fi pus la dispoziţie sala de intervenţie şi aparatura medicală proprie sau închiriată mai multor medici, pentru a exercita fără drept profesia de medic specialist prin efectuarea de proceduri medicale unor pacienţi, cunoscând faptul că medicii nu deţineau autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege pentru aceste proceduri, totodată inducând în eroare mai mulţi pacienţi.

The post Mai mulţi medici, sub control judiciar pentru proceduri medicale estetice fără autorizaţie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code