Flux-stiri

Fermele din Franţa şi Italia calculează pagubele furtunilor şi ale secetei

furtunifurtuni

  • Fermele din Franţa şi Italia calculează pagubele furtunilor şi ale secetei.
  • Ele au fost lovite de grindină puternică şi de furtuni violente în weekend, a anunţat luni Federaţia Naţională a Sindicatelor Agricultorilor (FNSEA). Italia se teme de impactul secetei asupra producţiei agricole.
  • Grindina, vântul puternic şi ploile torenţiale au provocat pagube în aproape 65 de departamente din Franţa, afectând atât grâul, cât şi culturile de fructe şi viile, a precizat FNSEA într-un comunicat citat de Reuters.

Fermele din Franţa au fost lovite de grindină puternică şi de furtuni violente în weekend, a anunţat luni Federaţia Naţională a Sindicatelor Agricultorilor (FNSEA), iar Italia se teme de impactul secetei asupra producţiei agricole.

Recoltarea grâului se apropie în Franţa, al patrulea mare exportator de grâu din lume.

Regiunile din nordul Italiei, precum Piemont, Valle d’Aosta şi Trentino Alto Adige, au fost, de asemenea, afectate de furtuni, dar principala preocupare în Italia este seceta, în condiţiile în care se preconizează încă o săptămână de caniculă în mare parte din ţară.

Italia a înregistrat doar jumătate din nivelurile obişnuite de precipitaţii până acum în acest an, potrivit Coldiretti, principalul sindicat agricol din Italia, care estimează costul pierderilor de producţie la aproape 1 miliard de euro.

„Cele mai afectate culturi au fost orezul, cu o scădere de 10.000 de hectare, şi toate celelalte cereale, de la grâu la porumb, cu o reducere prognozată a recoltei”, a declarat Coldiretti într-o declaraţie pentru Reuters.

Daunele provocate culturilor de grâu din Europa de Vest ar putea adăuga presiune la oferta globală deja afectată din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, care a crescut preţurile, deoarece ambele ţări sunt mari producătoare de grâu.

Culturile de fructe şi podgoriile au suferit, de asemenea, pagube serioase în urma furtunilor din Franţa, ministrul agriculturii, Marc Fesneau, urmând să viziteze luni viticultorii din regiunile Gironde şi Gers.

The post Fermele din Franţa şi Italia calculează pagubele furtunilor şi ale secetei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code