Flux-stiri

Mai mulți militari ucraineni au fost instruiţi în SUA să utilizeze drone militare Switchblade

  • Câţiva militari ucraineni au fost instruiţi în Statele Unite cu privire la modul de operare a dronelor Switchblade, arme de unică folosinţă care zboară spre ţintele lor şi detonează la impact, a dezvăluit miercuri un înalt oficial american din domeniul apărării.
  • Aceştia au sosit în Statele Unite pentru programe obişnuite de educaţie militară înainte de invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.
  • Switchblades nu au făcut parte din pachetele de pregătire înainte de invazia Rusiei. 

„Am profitat de această ocazie pentru a-i trage deoparte pentru câteva zile şi a le oferi o pregătire, în special cu privire la UAV-ul Switchblades”, a declarat jurnaliştilor oficialul american de rang înalt din domeniul apărării, vorbind sub rezerva anonimatului. „UAV” se referă la un vehicul aerian fără pilot, notează Reuters. Ucrainenii s-au pregătit pentru a ști cum să utilizeze acest tip de drone.

Statele Unite şi-au retras consilierii militari din Ucraina înainte de invazia Rusiei, încercând să evite o confruntare militară directă între forţele americane şi cele ruseşti, care ar putea escalada într-un război mai amplu. Ca urmare a retragerii, Statele Unite şi NATO au limitat în mare măsură furnizarea de armament către Ucraina la sistemele pe care forţele ucrainene ştiau să le opereze înainte de invazia Rusiei.

Aceste drone Switchblades, care sunt relativ uşor de utilizat şi ar putea fi foarte eficiente în atacarea forţelor terestre ruseşti, nu au făcut parte din pachetele de pregătire înainte de invazia Rusiei. 

Dronele, care au o rază de acţiune de 40 km, pot fi folosite împotriva vehiculelor, inclusiv camioane, tancuri şi transportoare blindate de personal. Într-o mărturie recentă, secretarul adjunct al apărării pentru afaceri de securitate internaţională, Celeste Wallander, a declarat că Statele Unite s-au angajat să trimită Ucrainei 100 de sisteme Switchblade.

Secretarul apărării, Lloyd Austin, a declarat marţi că Pentagonul trimite Ucrainei două variante de drone Switchblade, inclusiv una cu focos antiblindat.

„Switchblade 600 şi 300 vor fi trimise cât mai repede posibil”, a declarat Austin în faţa Comisiei pentru servicii armate din Camera Reprezentanţilor.

Se așteaptă ca ucrainenii să utilizeze rapid primele 100 de sisteme trimise.

„Sunt convins că atunci când vom primi primul set de drone Switchblades, ucrainenii vor cere imediat mai multe”, a declarat în Congres, la 30 martie, generalul Tod Wolters, comandantul suprem al SUA în Europa, generalul de aviație Tod Wolters.

Înaltul oficial american a refuzat să spună miercuri unde în Statele Unite are loc instruirea ucrainenilor sau să ofere mai multe informații despre alte sisteme de armament pe care aceștia sunt instruiți.

The post Mai mulți militari ucraineni au fost instruiţi în SUA să utilizeze drone militare Switchblade appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code