Flux-stiri

Maia Sandu cere retragerea trupelor ruse din Transnistria

  • În mod oficial, Transnistria este un teritoriu ocupat de Federația Rusă.
  • Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cere retragerea trupelor ruse din Transnistria.
  • Ieri, APCE a votat în unanimitate recunoașterea stării de ocupație a regiunii transnistrene a Republicii Moldova de către Rusia.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cere retragerea trupelor ruse din Transnistria ocupată. APCE a recunoscut oficial că Transnistria este un teritoriu ocupat de Federația Rusă.

Cererea vine după ce Adunarea Parlamentară a Consiliului European a recunoscut oficial că Transnistria este un teritoriu ocupat de Federația Rusă.

Ieri, APCE a votat în unanimitate recunoașterea stării de ocupație a regiunii transnistrene a Republicii Moldova de către Rusia. Igor Munteanu, fostul ambasador al Republicii Moldova la Washington, a explicat semnificația acestei decizii.

Această rezoluție, prin amendamentul care recunoaște ocuparea unor teritorii din Republica Moldova reiterează, oarecum, hotărârea Curții Constituționale, din 2017, în care s-a spus același lucru, doar că niciunul dintre Guvernele de la Chișinău nu au implementat decizia Curții Constituționale în politicile față de Transnistria”, a spus Igor Munteanu.

The post Maia Sandu cere retragerea trupelor ruse din Transnistria appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code