Flux-stiri

Manifestații contra violenței de gen la Paris și în mai multe orașe din Franța

  • Zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă în Franţa pentru a denunţa disfuncţionalităţile justiţiei în faţa violenţelor sexiste şi sexuale.
  • Aproape 90 de asociaţii, sindicate şi partide de stânga au îndemnat la manifestaţii, înaintea Zilei mondiale de luptă împotriva violenţelor la adresa femeilor, pe 25 noiembrie.
  • Manifestaţii au mai avut loc la Rennes, Lille, Metz, Marsilia şi Toulouse.

Zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă în Franţa pentru a denunţa disfuncţionalităţile justiţiei în faţa violenţelor sexiste şi sexuale şi pentru a cere o lege-cadru” , scrie Le Monde.

La cinci ani după emergenţa mişcării #MeToo, aproape 90 de asociaţii, sindicate şi partide de stânga au îndemnat la manifestaţii, înaintea Zilei mondiale de luptă împotriva violenţelor la adresa femeilor, pe 25 noiembrie.

La Paris, o manifestaţie a reunit circa 80.000 de persoane sâmbătă după-amiaza, potrivit organizatorilor acesteia, 18.500 potrivit poliţiei.

Pe pancarte violete, culoarea-simbol a manifestaţiei, se putea citi mascul dominant, cine te crezi?” , stop culturii violului” sau a crede victimele salvează vieţi” .

Manifestaţii au mai avut loc la Rennes, Lille, Metz, Marsilia şi Toulouse.

Ceea ce ne irită este impunitatea agresorilor şi relele tratamente rezervate victimelor” atunci când acestea depun plângere, a explicat Maelle Noir, membră a #NousToutes (NoiToate), care coordonează organizarea marşurilor de protest.

O lege-cadru” împotriva impunității

În linii mari, asociaţiile cer un buget public de două miliarde de euro pe an, dar şi o lege-cadru” care să instituie jurisdicţii specializate, un ajutor financiar pentru punerea în siguranţă” a femeilor-victime, 15.000 de locuri de cazare suplimentare şi consolidarea educaţiei sexuale şi afective la şcoală.

Exasperarea organizaţiilor feministe este alimentată de numărul crescut de feminicide – deja 100 de la începutul acestui an în Franţa, potrivit unei asociaţii, comparativ cu 122 anul trecut, potrivit cifrelor oficiale – şi de reticenţa lumii politice de a îndepărta unii responsabili acuzaţi de violenţe faţă de femei.

Între 2017 şi 2021, Ministerul de Interne al Franţei a înregistrat o dublare a numărului de violuri sau tentative de violuri, de la 16.900 la 34.300.

The post Manifestații contra violenței de gen la Paris și în mai multe orașe din Franța appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code