Flux-stiri

Marea Britanie: Școlile cer încetarea practicii „arhaice” a rugăciunii zilnice, după rezultatele recensământului

  • Practica rugăciunii zilnice în școli ar trebui să se încheie, potrivit profesorilor și experților în educație.
  • Experții au calificat drept „arhaică” prevederea aflată încă în vigoare.
  • Solicitarea vine în urma recensământului ale cărui rezultate indică faptul că Anglia nu mai este predominant creștină.

Practica rugăciunii zilnice în școli ar trebui să se încheie, potrivit profesorilor și experților în educație care au calificat drept „arhaică” prevederea aflată încă în vigoare, potrivit The Guardian.

Solicitarea vine în urma recensământului ale cărui rezultate indică faptul că Anglia nu mai este predominant creștină.

Recensământul din 2021 a dezvăluit săptămâna trecută că, pentru prima dată, mai puțin de jumătate din populația din Anglia și Țara Galilor s-a descris ca fiind creștină, în timp ce 37% dintre cei chestionați au spus că „nu au nicio religie” .

În prezent, toate școlile de stat sunt obligate legal să ofere un act de „cult colectiv” care este „în general creștin” în fiecare zi.

Potrivit jurnaliștilor The Guardian, mulți manageri de școli recunosc în privat că nu mai respectă acest lucru, preferând să conducă adunări mai puțin religioase, dar mai relevante pentru elevi.

Nick Gibb, șeful departamentului pentru învățământ preuniversitar din Guvern, a confirmat anul trecut că instituția pe care o conduce va investiga orice presupusă încălcare a acestei cerințe.

Profesorul Russell Sandberg, expert în drept și religie la Universitatea Cardiff, a declarat pentru The Guardian: „Cadrul legal este blocat în anii 1940. Recensământul subliniază că solicitarea unui act zilnic de închinare este cu totul arhaic și discriminatoriu.

Nikki McGee, profesor principal de educație religioasă la trustul Inspiration, care conduce 18 școli în Norfolk, a declarat: „Închinarea colectivă este aproape lipsită de sens în școlile care nu sunt bazate pe credință. Rezultatele recensământului arată că este arhaică. ”

The post Marea Britanie: Școlile cer încetarea practicii „arhaice” a rugăciunii zilnice, după rezultatele recensământului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code