Flux-stiri

Marea Britanie, SUA, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc

Lingouri de aurLingouri de aur

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că ţările G7 vor interzice importurile de aur rusesc.
  • Marea Britanie, SUA, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc, în continuarea efortului de a paraliza economia Rusiei ca răspuns la războiul din Ucraina.
  • Aurul este un activ crucial pentru banca centrală a Rusiei, exporturile de aur cumulând 15,2 miliarde de dolari în 2021.

Marea Britanie, SUA, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc, în cea mai recentă etapă a efortului de a paraliza economia Rusiei ca răspuns la războiul din Ucraina.

Exporturile de aur au fost în valoare de 15,2 miliarde de dolari în Rusia în 2021, iar importanţa lor a crescut de la invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, deoarece oligarhii s-au grăbit să cumpere lingouri pentru a evita impactul sancţiunilor, a declarat Downing Street, conform Press Association.

Oficialii consideră că, deoarece Londra este un important centru de tranzacţionare a aurului, sancţiunile britanice vor avea un impact uriaş asupra capacităţii lui Putin de a strânge fonduri pentru a-şi finanţa efortul de război.

Boris Johnson a confirmat această mişcare la sosirea la summitul G7 din Bavaria, Germania. Interdicţia urmează să intre în vigoare în scurt timp şi se va aplica aurului nou extras sau rafinat. Ea nu va afecta aurul de origine rusă care a fost exportat anterior din Rusia, a adăugat guvernul britanic.

Biden a confirmat că G7 va impune o interdicţie asupra importurilor de aur rusesc. Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că ţările G7 vor interzice importurile de aur rusesc, care este „un export major care aduce zeci de miliarde de dolari Rusiei”. Aurul este un activ crucial pentru banca centrală a Rusiei, care a restricţionat accesul la unele dintre activele sale din străinătate din cauza sancţiunilor occidentale.

The post Marea Britanie, SUA, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code