Flux-stiri

Ucraina confirmă serviciile secrete britanice: „Putin va ordona mobilizarea generală”

Rusia ar putea chema la arme sute de mii de tineriRusia ar putea chema la arme sute de mii de tineri

  • Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională a Ucrainei, Oleksiy Danilov, a confirmat declarațiile serviciilor secrete britanice, care vorbesc despre o mobilizare generală ordonată de Vladimir Putin în Rusia în 9 mai.
  • Cu toate acestea, Danilov e convins că Ucraina „are un număr suficient de militari care au venit la birourile militare de înregistrare și înrolare”, pentru a face față unei invazii de proporții.
  • Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, anunțase acest scenariu încă de acum patru zile, semn că informația a ajuns deja la Londra și Washington.

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională a Ucrainei, Oleksiy Danilov, a confirmat declarațiile serviciilor secrete britanice, care vorbesc despre o mobilizare generală ordonată de Vladimir Pujtin în Rusia în 9 mai. Rămâne de văzut cum va fi primită vestea de poporul rus, a explicat Danilov.

„În ceea ce privește situația din 9 mai: există informații de la informațiile noastre militare, de la GUR, că Rusia, pe 9 mai, vor anunța o mobilizare generală. Este greu de spus cât de mult îi va ajuta și cum va deveni în cele din urmă o problemă pentru Putin”, a declarat oficialul de la Kiev potrivit Radio Svoboda.

Referitor la următorul val de mobilizare din Ucraina, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională a declarat: „Astăzi avem un număr suficient de militari care au venit la birourile militare de înregistrare și înrolare. În prezent, există antrenament, coaching. Dispunem de un număr sufficient de oameni pentru a ne putea apăra țara”, a adăugat Danilov.

Serviciile secrete britanice au anunțat în urmă cu patru zile că Vladimir Putin va declara în 9 mai o mobilizare generală în rândul bărbaților ruși, justificată drept o luptă contra nazismului de pretitundeni.

Informația a fost făcută publică de Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării.

Președintele Vladimir Putin se pregătește să profite de sărbătorirea Zilei Victoriei, pe 9 mai, pentru a spune poporului rus că duce un război – nu o operațiune militară specială – în Ucraina”, a declarat ministrul.

„De fapt, cred că ceea ce încearcă să facă este să pună bazele pentru un anunț cu ocazia sărbătorii lor de Ziua de Mai a celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a-și acoperi eșecul, care, dacă vă amintiți, este o operațiune specială, cum o descriu ei.

Va trebui să recunoască, dacă vrea să mobilizeze mai mult poporul rus, că este vorba de un război. Acum nu poate recunoaște asta spunând: am greșit. Va trebui să recunoască încercând să dea vina pe toți ceilalți, și cred că acesta este un pas înainte”, a adăugat ministrul.

The post Ucraina confirmă serviciile secrete britanice: „Putin va ordona mobilizarea generală” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code