Flux-stiri

Ucraina, mesaj dur pentru Ungaria: „Au știut de invazie! Au vrut o parte din teritoriu”

Viktor Orban și prietenul său, Vladimir PutinViktor Orban și prietenul său, Vladimir Putin

  • Oficialii de la Kiev acuză în termeni duri Ungaria, țară care ar fi știut că Vladimir Putin va invada Ucraina în urmă cu două luni.
  • Viktor Orban și acoliții săi s-au ferit, încă de la începutul invaziei rusești, să fie vocali la adresa lui Vladimir Putin și au arătat mereu o poziție contrară cu cea a Uniunii Europene.
  • Oleksiy Danilov, declarat secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională din Ucraina, acuză Ungaria că știa de planurile lui Putin și, mai mult, ar vrea o bucată din Ucraina.

Oficialii de la Kiev acuză în termeni duri Ungaria, țară care ar fi știut că Vladimir Putin va invada Ucraina în urmă cu două luni. Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională din Ucraina îi acuză pe maghiari că au visat la o bucată de pământ ucrainean și au știut tot timpul că Vladimir Putin va invada țara vecină.

Ungaria, care își declară deschis cooperarea cu Rusia, a fost avertizată de Putin că va avea loc un atac asupra țării noastre. Ați văzut poziția ei. Ungaria a crezut că poate lua parte din teritoriu. Ei bine, să vedem ce consecințele vor fi pentru această țară”, a declarat Danilov, conform espreso.tv

Rămâne neclar la ce „consecințe” face referire oficialul ucrainean, însă cel mai probabil se referă la perspectiva ca Ungaria să fie văzută drept oaia neagră a Europei în perioada următoare și să fie tratată ca atare.

Poziția Ungariei a fost mereu extrem de bizară și contrară celei din UE, față de Rusia, de la începutul invaziei. Guvernul condus de Viktor Orban a pus bețe în roate refugiațiilor ucraineni care încercau să treacă granița, s-a opus sancțiunilor împotriva Rusiei, a acceptat să plătească în ruble gazul rusesc și a refuzat vehement să acorde ajutoare Ucrainei.

Ungaria are o poziție asemănătoare cu cea a Serbiei, însă sârbii au justificarea că nu sunt în UE și au o adversitate față de NATO din perioada războiului din Kosovo.

The post Ucraina, mesaj dur pentru Ungaria: „Au știut de invazie! Au vrut o parte din teritoriu” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code