Flux-stiri

Marine Le Pen și partidul său, acuzați de utilizarea abuzivă a fondurilor UE. Procurorii examinează un raport antifraudă

marine-le-penmarine-le-pen

  • Procurorii francezi au anunțat că examinează un raport al agenției antifraudă a Uniunii Europene, care îi acuză pe candidata prezidențială de extremă dreapta Marine Le Pen și pe membrii partidului său de deturnarea a mii de euro din fondurile UE.
  • Site-ul de investigații Mediapart a scris sâmbătă că raportul OLAF susține că Le Pen a deturnat 140.000 de euro din bani publici, membrii partidului deturnând în total 617.000 de euro.
  • Avocatul lui Le Pen, Rodolphe Bosselut, a declarat că MarineLe Pen a negat acuzațiile.

Procurorii francezi au anunțat duminică că examinează un raport al agenției antifraudă a Uniunii Europene, care îi acuză pe candidata prezidențială de extremă dreapta Marine Le Pen și pe membrii partidului său de deturnarea a mii de euro din fondurile UE, informează Reuters.

Le Pen îl contestă pe Emmanuel Macron în alegerile prezidențiale, iar sondajele de opinie arată că Macron o devansează în turul doi al alegerilor prezidențiale, care va avea loc duminica viitoare.

Parchetul din Paris a confirmat că studiază un raport pe care l-a primit de la agenția antifraudă a UE OLAF la 11 martie.

Site-ul de investigații Mediapart a scris sâmbătă că raportul OLAF susține că Le Pen a deturnat 140.000 de euro din bani publici, membrii partidului deturnând în total 617.000 de euro. Niciunul nu este acuzat că ar fi profitat direct, ci că ar fi pretins fonduri europene pentru cheltuieli cu personalul și evenimente.

Biroul lui Le Pen nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Francezii nu se vor lăsa păcăliți de încercările Uniunii Europene și ale instituțiilor europene (…) de a interveni în campania prezidențială și de a-i face rău lui Marine Le Pen”, a declarat președintele Raliului Național, Jordan Bardella, la postul de radio Europe 1.

El a declarat că partidul său a depus două plângeri legale împotriva OLAF și că va depune o a treia plângere ca răspuns la raport.

Vorbind pentru BFM TV, avocatul lui Le Pen, Rodolphe Bosselut, a declarat că MarineLe Pen a negat acuzațiile. El a spus că încă nu a fost interogată și că nici el, nici Le Pen nu au văzut raportul OLAF.

Le Pen este investigată din 2017 în cadrul unei anchete privind presupusa utilizare abuzivă a fondurilor Uniunii Europene pentru a plăti asistenți parlamentari.

The post Marine Le Pen și partidul său, acuzați de utilizarea abuzivă a fondurilor UE. Procurorii examinează un raport antifraudă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code