Flux-stiri

Mario Draghi vrea să îl convingă pe Vladimir Putin să discute direct cu Volodimir Zelenski

mario draghi gesticulandmario draghi gesticuland

  • Premierul Italiei, Mario Draghi, intenţionează să efectueze, peste câteva zile, o vizită în Rusia.
  • Scopul vizitei este de a-l convinge pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, să aibă o întrevedere bilaterală cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski.
  • Italia vrea o soluţie diplomatică la criza dintre Rusia şi Occident şi se opune impunerii de sancţiuni.

Premierul Italiei, Mario Draghi, intenţionează să efectueze, peste câteva zile, o vizită în Rusia, pentru a-l convinge pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să aibă o întrevedere bilaterală cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski.

„Obiectivul este să îi aducem la aceeaşi masă pe preşedintele rus, Vladimir Putin, şi pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Italia face tot posibilul pentru a susţine această direcţie”, a declarat Mario Draghi, joi seară, potrivit cotidianului Il Sole 24 Ore, la finalul reuniunii informale a Consiliului European pe tema crizei ruso-ucrainene.

„La modul general, situaţia este aceeaşi ca acum câteva zile, aceste episoade care păreau să anunţe o detensionare nu sunt luate deocamdată în serios. De aceea, trebuie să rămânem pregătiţi pentru orice eventualitate”, a afirmat Mario Draghi, prezentând concluziile reuniunii Uniunii Europene.

„Strategia trebuie să conţină următoarele elemente. În primul rând, trebuie să reafirmăm unitatea noastră. (…) În al doilea rând, trebuie să menţinem strategia fermă în sensul descurajării, trebuie să fim fermi, să nu arătăm vulnerabilităţi. Iar, în al treilea rând, trebuie să spunem clar, încă de la început, că nu putem renunţa la principiile fundamentale ale Alianţei Nord-Atlantice„, a subliniat Mario Draghi.

Italia vrea o soluţie diplomatică la criza dintre Rusia şi Occident şi se opune impunerii de sancţiuni, a afirmat, joi, la Moscova, Ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, cu ocazia întâlnirii cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

„Împreună cu ministrul Serghei Lavrov, ne coordonăm pentru stabilirea unei întâlniri între premierul Mario Draghi şi preşedintele Vladimir Putin. Ministrul Lavrov mi-a semnalat că Rusia manifestă întreaga disponibilitate pentru găsirea unei soluţii diplomatice la actuala criză”, a afirmat Luigi Di Maio, citat de agenţia ANSA.

„În contextul a ceea ce mi-a semnalat marţi, la Kiev, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, şi a ceea ce mi-a spus acum ministrul Lavrov, ambele părţi manifestă disponibilitatea găsirii unei soluţii diplomatice. Trebuie să prevaleze diplomaţia, bunul-simţ, parcursul ideal pentru a evita un conflict care ar genera consecinţe devastatoare pentru întregul continent. Italia se numără printre ţările active în sensul atingerii obiectivelor diplomatice. Iar eforturile comune pentru obţinerea unei soluţii diplomatice înseamnă evitarea oricăror sancţiuni”, a subliniat Luigi Di Maio.

La rândul său, Serghei Lavrov a atras atenţia că ţările occidentale nu vor putea impune sancţiuni împotriva Rusiei dacă Italia se va opune. „Sancţiunile nu vor putea fi aprobate dacă se va opune cel puţin o ţară. Nu cred că Italia este interesată să alimenteze tensiunile, noi observăm că urmează tradiţia diplomaţiei, nu ameninţă, nu avertizează cu pedepse, ci caută soluţii”, a subliniat Serghei Lavrov.

The post Mario Draghi vrea să îl convingă pe Vladimir Putin să discute direct cu Volodimir Zelenski appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code