Flux-stiri

Trei aeronave germane au aterizat la Baza Mihail Kogălniceanu. Aliații NATO își antrenează capacitatea de reacție

  • Trei aeronave ale Forțelor Aeriene Germane au aterizat joi la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.
  • Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO.
  • Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului trecut, alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii.

Trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane au aterizat joi la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Detașamentul german, format din aproximativ 60 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, alături de militarii Forțelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele trei săptămâni.

Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului trecut, alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii, în baza Declaraţiei comune privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea în comun a misiunilor de poliţie aeriană.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

În urmă cu mai bine de o săptămână, MApN anunța antrenamente cu zeci de români și americani. Antrenamentele aeriene au avut loc între 8 și 17 februarie. De asemenea, principalul obiectiv a fost dat, la fel ca în contextul actual, de creșterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO.

The post Trei aeronave germane au aterizat la Baza Mihail Kogălniceanu. Aliații NATO își antrenează capacitatea de reacție appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code