Flux-stiri

SUA acuză Rusia de acțiuni de escaladare a crizei, ca urmare a expulzării unui oficial american

Joe BidenJoe Biden

  • Administrația prezidențială a SUA a acuzat Rusia de escaladare a crizei, deoarece aceasta l-a expulzat pe adjunctul ambasadorului John Sullivan.
  • Oficialul american a spus că SUA cer Rusiei cooperare și comunicare interguvernamentală.

SUA au acuzat, joi, Rusia că trece la acţiuni de escaladare a crizei, după decizia de expulzare a unui oficial din cadrul Ambasadei americane din Moscova.

Washingtonul se referă la decizia Rusiei de expulzare a lui Bart Gorman, adjunctul ambasadorului John Sullivan.

Gorman avea o viză valabilă și se afla în țară de mai puțin de trei ani, a precizat purtătorul de cuvânt, potrivit CBS News.

Departamentul de Stat de la Washington a condamnat vehement decizia Rusiei, care intervine în contextul tensiunilor internaţionale.

Este vorba despre o acţiune neprovocată împotriva adjunctului şefului misiunii diplomatice şi considerăm că este un pas în sensul escaladării tensiunilor. Analizăm modalităţile de ripostă”, a transmis purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de CNN.

Oficialul american a spus că SUA cer Rusiei cooperare și comunicare interguvernamentală.

Cerem Rusiei să înceteze expulzările neîntemeiate de diplomaţi şi de funcţionari americani şi să coopereze în mod constructiv pentru reconstruirea misiunilor noastre. Acum, mai mult ca oricând, este esenţial ca ţările noastre să aibă personalul diplomatic necesar pentru facilitarea comunicării între guvernele noastre„, a argumentat oficialul american.

Expulzarea are loc în contextul în care SUA și NATO avertizează că Rusia se pregătește de o invazie și își intensifică prezența trupelor la granița cu Ucraina, în ciuda asigurărilor date de Rusia la începutul săptămânii că își retrage forțele.

Între timp, președintele Biden a avertizat că amenințarea unei invazii rusești în Ucraina rămâne „foarte mare”.

The post SUA acuză Rusia de acțiuni de escaladare a crizei, ca urmare a expulzării unui oficial american appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code