Flux-stiri

UE condamnă Qatar pentru presupusele încălcări ale drepturilor omului înainte de Cupa Mondială de fotbal

  • Qadri a călătorit în Qatar pentru a efectua cercetări cu privire la presupusele abuzuri ale drepturilor omului.
  • Rezoluția face presiuni asupra oficialilor din Qatar pentru a efectua investigații amănunțite.
  • Qatar ar fi exploatat muncitorii migranți pentru a construi stadioanele și structurile unde se desfășoară în prezent Cupa Mondială.

Parlamentul European a condamnat în mod oficial Qatar pentru presupusele încălcări ale drepturilor omului care se crede că au cauzat moartea muncitorilor migranți contractați pentru a construi pregătirile pentru Cupa Mondială din acest an.

Într-o rezoluție adoptată joi, organismul de guvernare al UE a cerut FIFA să ajute Qatar să despăgubească toți lucrătorii migranți și familiile acestora prin extinderea Fondului de sprijin și asigurare a lucrătorilor din această țară – care, potrivit unui comunicat de presă, a distribuit deja aproximativ 320 de milioane de dolari lucrătorilor care sunt victime ale abuzurilor salariale – pentru a include acoperirea deceselor lucrătorilor și a „altor abuzuri ale drepturilor omului”.

Rezoluția face presiuni asupra oficialilor din Qatar pentru a efectua investigații amănunțite în toate incidentele raportate în care un lucrător migrant a murit la locul de muncă și pentru a oferi despăgubiri familiilor celor a căror moarte se stabilește că a fost cauzată de condiții de muncă nesigure. Aceasta vine pe fondul acuzațiilor tot mai numeroase care sugerează că Qatar a exploatat muncitorii migranți pentru a construi stadioanele și structurile unde se desfășoară în prezent Cupa Mondială.

Mustafa Qadri, fondatorul organizației Equidem, care investighează abuzurile în domeniul muncii, a declarat săptămâna trecută pentru CBS News că muncitorii migranți au fost supuși la muncă forțată și la condiții fizice de muncă nesigure și trebuiau să lucreze luni întregi fără a fi plătiți. Qadri a călătorit în Qatar pentru a efectua cercetări cu privire la presupusele abuzuri ale drepturilor omului care, potrivit estimărilor sale, au ucis cel puțin sute de muncitori, și a declarat pentru CBS News că a fost arestat în timpul șederii sale acolo.

The post UE condamnă Qatar pentru presupusele încălcări ale drepturilor omului înainte de Cupa Mondială de fotbal appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code