Flux-stiri

Mașinile care se conduc singure vor putea fi testate în condiții reale de trafic

  • Codul Rutier va fi adaptat pentru testarea mașinilor autonome.
  • Marea Britanie, SUA și Japonia au dat autorizația.
  • Un centru de cercetare a mașinilor autonome de la Cluj face România celebră.

Mașinile autonome atrag din ce în ce mai multă popularitate. Cui nu i-ar plăcea să conducă spre birou și în același timp să-și verifice emailurile sau să își bea cafeaua?

Autoritățile pregătesc un cadru legal pentru testarea acestora, pe drumurile publice din România, în anumite condiții de siguranță.

Pe site-ul Ministerului de Interne a fost publicat un proiect de modificare a Codului Rutier care va permite testarea pe drumurile publice, în anumite condiții de siguranță, a unor mașini care se pot conduce singure. S-a

Marea Britanie, SUA și Japonia au dat autorizația. Se menționează faptul că și alte state au modificat legislația, astfel încât vehiculele cu sistem de conducere automatizată să fie testate pe drumurile publice.

S-a purtat corespondență cu legiuitori din Germania, Franța, Spania și Grecia și una dintre concluzii este că eliberarea autorizației este supusă condiției ca sistemul să poată fi dezactivat sau neutralizat de către conducătorul auto și să nu se desfășoare activități experimentale pe benzile rezervate mijloacelor de transport în comun.

Mercedes și Honda au modele pregătite pentru Nivelul 3.

Un centru de cercetare a mașinilor autonome de la Cluj face România celebră, aceasta înscriindu-se, astfel, printre primele țări din Europa unde este posibilă testarea.

The post Mașinile care se conduc singure vor putea fi testate în condiții reale de trafic appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code