Flux-stiri

Pfizer retrage 5 loturi de Accupril, un medicament împotriva hipertensiunii arteriale

  • Pfizer a rechemat (în martie) 5 loturi de Accupril (Quinapril HCl), un medicament utilizat în tratamentul hipertensiunii arteriale şi insuficienţei cardiace, din cauza prezenţei nitrozaminelor peste nivelul de siguranţă.
  • Sunt substante prezente în apă şi în diverse alimente, potenţial cancerigene, dacă sunt luate în doze mai mari decât cantitatea zilnică maxima recomandată şi pentru o perioadă îndelungată de timp.
  • Compania consideră că nu există niciun risc imediat pentru pacienţii care iau medicamentul, dar recomandarea este să fie consultat medicul.

Pfizer a rechemat (în martie) 5 loturi de Accupril (Quinapril HCl), un medicament utilizat în tratamentul hipertensiunii arteriale şi insuficienţei cardiace, din cauza prezenţei nitrozaminelor peste nivelul de siguranţă.

Sunt substante prezente în apă şi în diverse alimente, potenţial cancerigene, dacă sunt luate în doze mai mari decât cantitatea zilnică maxima recomandată şi pentru o perioadă îndelungată de timp. Loturile retrase au fost distribuite în Statele Unite şi Puerto Rico din decembrie 2019 şi până astăzi.

Accupril este utilizat de mai bine de 30 de ani şi Pfizer nu cunoaşte niciun eveniment advers legat de retragerea loturilor cu impurităţi. Compania consideră că nu există niciun risc imediat pentru pacienţii care iau medicamentul, dar recomandarea este să fie consultat medicul.

Numerele de lot retrase sunt listate pe site-ul Food and Drug Administration. Angrosiştii şi distribuitorii care au primit loturile afectate au fost rugaţi să pună imediat în carantină produsul şi să informeze clienţii care au cumpărat medicamentul „impur” să-l returneze.

The post Pfizer retrage 5 loturi de Accupril, un medicament împotriva hipertensiunii arteriale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code