Flux-stiri

McDonald’s va plăti 33,5 milioane de dolari într-un procesc de discriminare rasială

HORA motivează de ce trebuie să rămână restaurantele deschise, printr-o contestație trimisă miniștrilor din RomâniaHORA motivează de ce trebuie să rămână restaurantele deschise, printr-o contestație trimisă miniștrilor din România

  • Compania va fi nevoită să-i plătească 33,5 milioane de dolari fostului jucător de baseball care deține mai mai mult de o duzină de francize în Ohio și Pennsylvania.
  • Săptămâna trecută, compania a anunțat că va cheltui 250 de milioane de dolari pe o perioadă de cinci ani pentru a recruta și sprijini proprietarii de francize din comunitățile minoritare.
  • Herb Washington este o fostă vedetă de la Michigan State University, care a jucat baseball timp de două sezoane la Oakland Athletics.

Herb Washington, un fost sportiv de culoare, a intentat un proces în februarie, susținând că McDonald’s i-a refuzat posibilitatea de a cumpăra restaurante în comunități mai bogate.

Compania va fi nevoită să-i plătească 33,5 milioane de dolari fostului jucător de baseball care deține mai mai mult de o duzină de francize în Ohio și Pennsylvania, pentru a pune capăt unui proces intentat de acesta, prin care acuză compania de discriminare rasială. Acesta a afirmat că McDonald’s a favorizat proprietarii albi.

Cine este Herb Washington?

Herb Washington este o fostă vedetă de la Michigan State University, care a jucat baseball timp de două sezoane la Oakland Athletics, la mijlocul anilor 1970.

McDonald’s a precizat joi, într-o declarație, că suma pe care o plătește lui Herb nu este „mai mult decât ceea ce considerăm a fi un preț corect pentru valoarea restaurantelor”, potrivit Cleveland.com.

„Deși am fost încrezători în soliditatea cazului nostru, această rezoluție se aliniază cu valorile McDonald’s și ne permite să ne concentrăm în continuare asupra angajamentelor noastre față de comunitățile pe care le deservim”, a declarat compania, adăugând că „Discriminarea nu își are locul la McDonald’s”.

MCDonalds’s a încercat să-l îndrume pe client spre restaurante din cartiere sărace

În procesul intentat la Tribunalul Districtual al Statelor Unite din Youngstown, Ohio, se afirmă că McDonald’s a încercat să-l îndrume pe fostul sportiv către restaurantele situate în cartierele mai sărace și că „proprietarii de culoare au în medie cu aproximativ 700.000 de dolari mai puțin în vânzări anuale decât proprietarii albi”.

Săptămâna trecută, compania a anunțat că va cheltui 250 de milioane de dolari pe o perioadă de cinci ani pentru a recruta și sprijini proprietarii de francize din comunitățile minoritare.

În septembrie 2020, peste 50 de foști proprietari de culoare, de francize au dat în judecată compania cu acuzații similare. Proprietarilor de culoare li s-a oferit să cumpere spații în zone sărace care aveau costuri mai mari de securitate și asigurare și li s-au refuzat lucruri precum asistența pentru chirie în timpul renovărilor.

The post McDonald’s va plăti 33,5 milioane de dolari într-un procesc de discriminare rasială appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code