NEWSNET

Flux-stiri

Medicii, îngrijorați de bilanțul COVID: Se poate ajunge la scenariu din Italia, în care oamenii vor rămâne în ambulanțe

Tot mai mulți bolnavi la Terapie Intensivă. Capacitatea spitalelor este la limităTot mai mulți bolnavi la Terapie Intensivă. Capacitatea spitalelor este la limită

Bilanțul Covid-19 este dramatic. Peste 11.000 de persoane sunt confirmate pozitiv. Avem peste 200 de decese, iar la numerele din zilele următoare ne este și frică să ne gândim.

Medicul epidemiolog Octavian Jurma a vorbit, la Aleph News, despre situația sanitară în care se află România.

Din păcate era clar că o să debutăm la 10.000 de cazuri. Speram să vedem 11.000 de cazuri spre sfârșitul săptămânii. Pandemia nu dă semne că scade în intensitate astfel încât ne îndreptăm spre acele prognoze foarte pesimiste care erau atribuite pe sfârșitul lunii octombrie, o să le vedem la începutul lunii octombrie, mă refer la cele 16.000 de cazuri pe zi, probabil o să le vedem deja de săptămâna viitoare.

Mă aștept să văd numere de peste 200 de decese pe zi, începând cu această săptămână și din păcate o să avem probabil peste 300 de decese de săptămâna viitoare. Așa cum vedeți, am depășit recordul absolut din pandemie care a fost de 10.269 de cazuri în noiembrie. Pandemia continuă să se îndrepte spre acel scenariu pe care nu ni l-am dorit niciunul să-l contemplăm și pe care îl considerăm mai degrabă de coșmar la începutul lunii august când ne așteptam ca pandemia să evolueze în cel mai ferict caz la nivelul valului 3 și în cel mai nefericit caz la nivelul valului 2”, a explicat medicul epidemiolog.

Cifrele par să ne ia prin surprindere zilnic. Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, a afirmat că în fiecare weekend numărul de teste realizat este mic,
iar acestea sunt lucrate luni şi transmise în raportarea de marţi.

Astfel, există riscul să se depășească estimarea de maximum 20.000 de cazuri zilnice pentru luna octombrie.

Și la ATI situația este critică. Numărul paturilor trebuie suplimentat zilnic, în acest ritm. Uite ce spune Radu Țincu, medic primar la ATI Floreasca.

„Este clar că avem la acest momentu un serviciu de terapie intensivă la nivel național, un număr de paturi de terapie intensivă și acestea sunt toate. Cu cât vor fi mai mulți pacienți COVID-19 cu atât un număr de paturi va trebui să fie transferat pentru tratamentul lor.

Ceea ce nu ne dorim este să se depășească capacitatea de terapie intensivă națională, asta înseamnă ca adunați, pacienții COVID și cu ceilalți pacienți să depășească numărul de 3.000 și ceva de paturi de terapie intensivă pe care o avem. Pentru că se va ajunge ca în scenariu din Italia, în care oamenii vor rămâne în ambulanțe, în fața spitalelor sau în camerele de gardă, fără să mai aibă un loc în terapie intensivă”, a subliniat Radu Țincu, medic primar la ATI Floreasca, la Aleph News.

The post Medicii, îngrijorați de bilanțul COVID: Se poate ajunge la scenariu din Italia, în care oamenii vor rămâne în ambulanțe appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code