Flux-stiri

Membrii cabinetului Ciucă a depus jurământul. Klaus Iohannis: „Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu”

  • Guvernul Nicolae Ciucă a depus jurământul la Palatul Cotroceni după ce a trecut de votul de învestire din Parlament.
  • Executivul susținut de PNL, PSD, UDMR și minorități naționale a fost votat cu 318 voturi „pentru” și 126 „împotrivă”.

„Vă felicit. Criza politică s-a terminat. Dar celelalte crize nu. Şi nici problemele nu au dispărut, pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat -capătă doar noi forme. Bugetul pe acest am va trebui rectificat. Oamenii aşteaptă plata salariilor şi a pensiilor la timp. Multe alte lucruri se cer rezolvate urgent. Pentru toate acestea e nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament. Acum există acest guvern”, a spus Klaus Iohannis.

El spune că noul guvern trebuie să fructifice şi oportunităţile oferite, inclusiv de PNRR.

„Toată lumea aşteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creştere economică, pentru a creşte salariile şi pensiile. Şi pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunităţi este nevoie de un guvern puternic, bine condus. Nu a fost simplu. Cred că nu-şi imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliţie să vină partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune şi pentru a ajunge la votul de azi. Aşteptările sunt mari. Românii aşteaptă să vă apucaţi şi să rezolvaţi problemele enunţate în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize, de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, rezultate”, conchide Klaus Iohannis.

Membrii guvernului Ciucă au depus, joi, jurământul de învestitură în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.


Guvernul Nicolae Ciucă a fost votat de 318 de senatori şi deputaţi. Împotrivă au votat 126 de parlamentari. Pentru învestirea guvernului era nevoie de 234 de parlamentari.

„Doresc să vă mulţumesc tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere. De asemenea, mulţumesc şi celor care nu ni l-au acordat. Cred că este foarte important să ştiţi că am înţeles că ne-am asumat o răspundere foarte mare. Am înţeles şi recomandările opoziţiei. Suntem un guvern al României şi vom face tot ceea este posibil să avem în centrul atenţiei noastre cetăţeanul român şi să depăşim aceste probleme pe care le avem din cauza crizei Covid şi să determinăm liniile de efort pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea României. Vă rog să ne daţi voie să mergem şi să ne apucăm de treabă”, a spus Nicolae Ciucă după anunţarea rezultatului votului de învestitură.

Primul-ministru şi miniştrii urmează să depună individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul.

Nicolae Ciucă a spus joi la prezentarea programului de guvernare în Parlament, referindu-se la coaliţia PNL-PSD-UDMR, că „am trecut peste acele lucruri care ne separă şi am găsit lucrurile care ne unesc”.

PSD este cel mai responsabil şi mai stabil partid din România, a spus în timpul dezbaterilor Marcel Ciolacu. El afirma că social-democraţii au intrat la guvernare pentru că nu fug niciodată de responsabilitate: „Avem puterea să redăm încrederea în această ţară”.

Slavă Domnului, s-a încheiat un an marcat de lupte absurde, cu lăcomie duse, spunea liderul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian. El preciza că grupul minorităţilor naţionale va avea o contribuţie „extrem de activă” în această guvernare.

Deputatul Dan Barna, vicepreşedinte USR, l-a „felicitat” miercuri în Parlament pe Marcel Ciolacu pentru că a scos de la guvernare PNL din poziţia de vioara întâi şi l-a băgat înapoi „ca anexă a PSD”.


ȘTIREA INIȚIALĂ

  • Guvernul PNL-PSD-UDMR ajunge din nou în Parlament. De la ora 10.00, senatorii şi deputaţii s-au reunit pentru votul de învestitură.
  • Miercuri, toţi miniştrii cabinetului Ciucă au primit avize pozitive în comisiile de specialitate.

Şedinţa pentru acordarea votului de învestitură începe la ora 10.00. Procedura ar trebui să reprezinte o formalitate în condiţiile în care noua coaliţie de guvernare se bazează pe o majoritate solidă în Parlament.

De altfel, miercuri, toţi miniştrii propuşi în Guvernul Nicolae Ciucă, susţinut de PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, au primit avize pozitive în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Lista Guvernului PNL – PSD – UDMR este următoarea:

– prim-ministru – Nicolae Ciucă

– vicepremier, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Sorin Grindeanu

– vicepremier – Kelemen Hunor

– ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Cseke Attila

– ministrul Finanţelor – Adrian Câciu

– ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Dan Vîlceanu

– ministrul Economiei – Florin Spătaru

– ministrul Antreprenoriatului şi Turismului – Constantin-Daniel Cadariu

– ministrul Energiei – Virgil Popescu

– ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Adrian Chesnoiu

– ministrul Sănătăţii – Alexandru Rafila

– ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Tanczos Barna

– ministrul Educaţiei – Sorin Cîmpeanu

– ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale – Marius Budăi

– ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse – Gabriela Firea

– ministrul Culturii – Lucian Romaşcanu

– ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Florin Roman

– ministrul Sportului – Eduard Novak

– ministrul Justiţiei – Cătălin Predoiu

– ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode

– ministrul Apărării Naţionale – Vasile Dîncu

– ministrul de Externe – Bogdan Aurescu.

Toţi miniştrii din Guvernul Nicolae Ciucă au primit avize pozitive în comisiile de specialitate din Parlament.

Toţi miniştrii propuşi în Guvernul Nicolae Ciucă, susţinut de PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, au primit, miercuri, avize pozitive în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

The post Membrii cabinetului Ciucă a depus jurământul. Klaus Iohannis: „Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code