Flux-stiri

Ministerul Apărării din Rusia cere ucrainenilor predarea imediată a orașului Mariupol

  • Ministerul rus al Apărării afirmă că Ucraina are termen până la primele ore ale zilei de 21 martie pentru a da un răspuns privind predarea Mariupol.
  • Politicieni ucraineni și occidentali și forțele de apărare au acuzat Rusia pentru catastrofa umanitară.
  • Reprezentanții ONU, OSCE, Crucea Roșie sunt invitați să însoțească această operațiune umanitară „pe teren”.

Ucraina are termen până la primele ore ale zilei de 21 martie pentru preda Mariupolul, apoi, între orele 10.00 – 12.00, ora Moscovei, vor fi deschise coridoarele umanitare, garantând tuturor celor care vor ieși că nu vor fi uciși, a spus, duminică seara, generalul rus Mihail Mizintsev.

Ministerul rus al Apărării afirmă că Ucraina are termen până la primele ore ale zilei de 21 martie pentru a da un răspuns privind predarea Mariupol, potrivit agenției ruse de presă RIA.

Depuneți armele”, a spus liderul militar rus Mihail Mizintsev rezistenței din Mariupol. El este directorul Centrului național rus pentru managementul apărării.

Comentariile sale au fost făcute într-un briefing distribuit de Ministerul Apărării, potrivit Reuters.

„S-a dezvoltat o catastrofă umanitară teribilă”, a mai spus Mizintsev.

Politicieni ucraineni și occidentali și forțele de apărare au acuzat Rusia pentru catastrofa umanitară.

„Tuturor celor care depun armele le este garantată ieșirea în siguranță din Mariupol”, a adăugat liderul militar, precizând că luni, la ora 10.00, ora Moscovei, vor fi deschise coridoarele umanitare pentru ieșirea din Mariupol.

Practic, de la 10.00 până la 12.00, se propune organizarea unei ieșiri din oraș a militarilor ucraineni și a mercenarilor străini fără arme, în acest caz fiindu-le garantată viața. Apoi ar trebui să urmeze trecerea convoaielor umanitare în oraș și evacuarea civililor.

Reprezentanții ONU, OSCE, Crucea Roșie sunt invitați să însoțească această operațiune umanitară „pe teren”.

Ministerul Apărării face apel la Kiev să manifeste prudență și să desființeze instrucțiunile emise anterior care obligau rezistența din Mariupol să se sacrifice.

Ministerul Apărării insistă să primească un răspuns scris de la Kiev la propunerile făcute pe Mariupol înainte de ora 5 dimineața, relatează agenția rusă de presă RIA.

Separat, armata rusă face apel la autoritățile locale din Mariupol spunând că acum au dreptul să facă o alegere istorică.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a spus ferm că Ucraina nu va accepta niciun termen de pace care să îi compromită integritatea teritorială.

Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk, a declarat că pe 20 martie, patru din șapte coridoare umanitare funcționau, cu ajutorul lor au fost evacuați peste 7,2 mii de civili.

În special, potrivit acesteia, din Mariupol au fost scoase 3.985 de persoane.

The post Ministerul Apărării din Rusia cere ucrainenilor predarea imediată a orașului Mariupol appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code