Flux-stiri

Ministrul de Externe al Ucrainei: ,,Pentru succesul contraofensivei, vrem arme cu rază lungă, nu prognoze”

  • Kuleba a afirmat că Ucraina nu trebuie să dovedească nimic nimănui şi că succesul contraofensivei îi va răsplăti pe cei optimişti.
  • Ministrul de Externe ucrainean a recunoscut însă că Ucraina are nevoie de mai multe arme de rază lungă pentru a obţine mai multe rezultate pe termen scurt.
  • Kuleba adaugă că Ucraina este hotărâtă să-şi apere suveranitatea şi integritatea teritorială.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat sâmbătă că Ucraina va reuși să-și recupereze teritoriile ocupate de Rusia, în ciuda îndoielilor exprimate de aliații americani și europeni.

„Acum se așteaptă ca Ucraina să nu-și poată revendica rapid tot teritoriul”, a spus el. „Acest lucru demonstrează că chiar și cei care se îndoiesc devin mai plini de speranță cu timpul”.

El a respins evaluările pesimiste care sugerează că forțele ucrainene nu vor putea să cucerească orașul strategic Melitopol din sud-estul țării. Kuleba a mai că Ucraina a supraviețuit invaziei ruse din februarie 2022 și că acum este mai plină de speranță.

„Totuși, avem nevoie de mai multe capacități pe rază lungă pentru a obține mai multe rezultate pe termen scurt”, a spus Kuleba. 

SUA au livrat Ucrainei peste 30 de lansatoare de rachete HIMARS. 

Oficialul ucrainean a subliniat, de asemenea, importanța sprijinului militar al aliaților Kievului, care au trimis armament, muniție și avioane de luptă pentru a ajuta la contraofensiva, potrivit POLITICO

The post Ministrul de Externe al Ucrainei: ,,Pentru succesul contraofensivei, vrem arme cu rază lungă, nu prognoze” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code