Flux-stiri

Ministrul de Externe din Turcia: Oligarhii ruși pot veni în Turcia

  • Turcia a criticat puternic invazia Rusiei în Ucraina, dar se opune de principiu sancţiunilor impuse de aliaţii săi din NATO.
  • Două superiahturi legate de miliardarul rus Roman Abramovici au acostat în staţiuni turceşti.
  • Guvernele occidentale l-au vizat pe Abramovici şi pe alţi câţiva oligarhi ruşi cu sancţiuni.

Ministrul de Externe din Turcia, Mevlut-Cavusoglu, a spus că oligarhii ruși sunt bineveniți în Turcia. Aceștia fug de sancțiunile pe care mai multe state le-au impus Rusiei.

Turcia a criticat puternic invazia Rusiei în Ucraina, dar se opune de principiu sancţiunilor impuse de aliaţii săi din NATO. „Dacă oligarhii ruşi… sau orice cetăţean rus doreşte să viziteze Turcia, bineînţeles că poate”, a declarat Cavusoglu ca răspuns la o întrebare la conferinţa internaţională Doha Forum, scrie Reuters.

„Dacă vă referiţi dacă aceşti oligarhi pot face afaceri în Turcia, atunci, desigur, dacă este legal şi nu contravine dreptului internaţional, voi lua în considerare acest lucru”, a spus el, adăugând: „Dacă este împotriva dreptului internaţional, atunci este o altă poveste”, conform Mediafax.

Două superiahturi legate de miliardarul rus Roman Abramovici au acostat în staţiuni turceşti. Guvernele occidentale l-au vizat pe Abramovici şi pe alţi câţiva oligarhi ruşi cu sancţiuni, în încercarea de a-i izola pe preşedintele Vladimir Putin şi pe aliaţii săi din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

Turcia şi Grecia se reîmprietenesc: „Cred că am pus bazele pentru îmbunătăţirea relaţiilor noastre”

Preşedintele din Turcia, Tayyip Erdogan, împreună cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, au convenit duminică, 13 martie, în urma unor discuţii, să îşi îmbunătăţească relaţiile, în ciuda dezacordurilor de lungă durată dintre cei doi membri NATO, notează Reuters.

Ambele ţări au roluri cheie de jucat în schimbarea situaţiei de securitate din Europa după invadarea Ucrainei de către Rusia, iar cooperarea lor sporită ar avea beneficii pentru regiune, a spus preşedinţia turcă într-un comunicat.

Turcia are o frontieră maritimă atât cu Rusia, cât şi cu Ucraina în Marea Neagră, are relaţii bune cu ambele ţări şi s-a oferit chiar să şi medieze conflictul.

The post Ministrul de Externe din Turcia: Oligarhii ruși pot veni în Turcia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code