Flux-stiri

Rusia spune care sunt situațiile în care ar ataca folosind arme chimice

  • Kremlinul a dat de înțeles că ar apela la această decizie doar în cazul în care țara ar fi amenințată.
  • Rusia susține că nimeni nu își dorește începerea unui astfel de război.
  • Analiştii militari consideră că Ucraina nu ar folosi arme chimice.

Rusia a spus când ar putea începe să folosească armele chimice. Kremlinul a dat de înțeles că ar apela la această decizie doar în cazul în care țara ar fi amenințată, conform Mediafax.

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, fost preşedinte şi premier al Federaţiei, a spus că „nimeni nu îşi doreşte niciun război, în special un conflict nuclear care reprezintă o ameninţare la adresa existenţei civilizaţiei umane, în general”.

Medvedev a spus, într-un interviu acordat agenţiei Ria Novosti, că ar putea folosi arme nucleare doar în trei situaţii: în cazul unui atac împotriva teritoriului său, împotriva instalaţiilor sale nucleare sau împotriva teritoriilor aliaţilor săi. Analiştii militari consideră că situaţia din Ucraina nu este în vreuna dintre aceste situaţii, dar mai spun că nu poţi avea încredere totală în vorbele Rusiei.

Un diplomat spune că Rusia va folosi armele nucleare dacă va fi provocată de NATO

Rusia își păstrează dreptul de a folosi arme nucleare dacă țara este „provocată” de NATO, spune adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

Dmitri Polianski, unul dintre cei mai importanţi diplomaţi din Rusia în Statele Unite, a vorbit cu Sky News după ce purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat că şeful său ar putea apăsa butonul nuclear dacă ţara simte că se confruntă cu o ameninţare „existenţială”.

„Dacă Rusia este provocată de NATO, dacă Rusia este atacată de NATO, de ce nu? Suntem o putere nucleară. Nu cred că este un lucru corect să spun asta, dar nu este un lucru corect să ameninţaţi Rusia şi să încercaţi să interveniţi. Deci, atunci când aveţi de-a face cu o putere nucleară, desigur, trebuie să calculezi toate rezultatele posibile ale comportamentului tău”, a afirmat Dmitri Polianski la Sky News.

The post Rusia spune care sunt situațiile în care ar ataca folosind arme chimice appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code