Flux-stiri

Milionarii germani să își trimit averile în Elveția de teama unei victorii a stângii. La cât au ajuns valoarea depozitelor

  • O victorie a stângii îi sperie pe milionarii germani.
  • Depozitele germane la băncile din Elveția au crescut cu aproape 5 miliarde de dolari.
  • Elveția este văzută de oamenii bogați ca un loc atractiv pentru a „parca” bogăția.
  • Social-democrații vor să reintroducă un impozit pe avere.

O posibilă victorie a stângii la alegerile de duminică din Germania îi înspăimântă pe milionarii germani care au început să își transfere o parte din active în Elveția, afirmă bancherii și avocații fiscali.

Dacă social-democrații de centru-stânga (SPD) vor forma un guvern cu Partidul Verde și cu Partidul de Stânga extremă (Linke), reintroducerea unui impozit pe avere şi o înăsprire a impozitului pe moșteniri ar putea deveni o politică centrală a guvernării.

„Pentru cei foarte bogați, acest lucru este alarmant”, a declarat pentru Reuters un avocat fiscal din Germania.

Elveția este văzută încă de oamenii bogați ca un loc atractiv pentru a „parca” bogăția, în ciuda eforturilor țării de a scăpa de imaginea de refugiu pentru milionari.

Nicio țară nu are mai multe active offshore decât Elveția şi intrările s-au accelerat în 2020, în beneficiul marilor bănci precum UBS, Credit Suisse şi Julius Baer. Tensiunile geopolitice şi temerile legate de consecințele economice ale pandemiei COVID-19 au făcut şi mai atractivă stabilitatea politică a Elveției.

Datele Bank for International Settlements arată că depozitele germane la băncile din Elveția au crescut cu aproape 5 miliarde de dolari la 37,5 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021 şi acest lucru nu include acțiuni, obligațiuni sau produse financiare.

Cifrele mai recente nu sunt disponibile, dar persoanele din interior au declarat pentru Reuters că depunerile au continuat şi au atins cifre record în ultima perioadă.

„Mulți oameni înstăriți, în special antreprenorii, se tem de o victorie a stângii în Germania ”, spune Florian Dürselen, de la LGT Elveția.

Social-democrații vor să reintroducă un impozit pe avere şi să crească impozitul pe moștenire, în timp ce Verzii – un potențial partener de coaliție – intenționează să impoziteze mai mult averile.

The post Milionarii germani să își trimit averile în Elveția de teama unei victorii a stângii. La cât au ajuns valoarea depozitelor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code