Flux-stiri

Ministrul Rafila: Am trecut cu bine de acest val. În trei săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri cu trei cifre

  • Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că în următoarele trei săptămâni vom putea să discutăm despre revenirea la valori scăzute ale numărului de infectări.
  • Potrivit ministrului, o primă țintă ar trebui sa fie scăderea sub 900 de cazuri la ATI.
  • Ministrul Rafila a declarat că, o primă măsură va fi legată de masca în exterior. Alte măsuri trebuie să permită reîntoarcerea la activități normale.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis, luni, un mesaj optimist, prin care a spus că cifrele arată că am trecut cu bine peste acest val și măsurile luate au fost bune. Astfel, în următoarele trei săptămâni vom ajunge la un număr cu trei cifre în cazul raportării zilnice.

Rafila a spus că s-a intrat pe un trend descrescător și e o diferență foarte mare, nu numai în ceea ce privește media săptămânală a numărului de decese, ci și durata de evoluție a acestui val, care va avea o durată mai scurtă.

Sperăm că și numărul de decese înregistrat în acest în acest val să fie net inferior situației din valul 4, când, în total au fost înregistrate 24.000 de decese. În ceea ce privește evoluția numărului de testări raportate, observați că rata de pozitivitate a scăzut de la circa 30 % la sfârșitul lunii ianuarie. E vorba de media săptămânală de 19,5%, deci o scădere semnificativă care se corelează foarte bine și cu scăderea numărului de cazuri”, a spus Rafila.

Potrivit ministrului, tulpina Omicron devine cvazidominantă în România și peste 95% din totalul secvențierilor arată că bolnavii au această tulpină.

„Cred că această evoluție va încheia de fapt și acest al 5-lea val al pandemiei în următoarele trei săptămâni. Cred că în următoarele trei săptămâni putem să discutăm despre revenirea la valori scăzute ale numărului de infectări și sperăm să revedem acest trend cât mai rapid. Poate mai repede decât trei săptămâni. În ceea ce privește numărul de cazuri de la terapie intensivă, o primă țintă, dacă vreți, ar trebui să fie atinsă, ar trebui să fie scăderea sub 50 % a gradului de ocupare a paturilor de la terapie intensivă, adică sub 900 de cazuri la terapie intensivă. Și, bineînțeles, acest lucru să fie corelat cu un trend descrescător general al numărului de cazuri nou înregistrate, dar și al numărului de cazuri internate și în secțiile de terapie intensivă”, a mai spus Rafila.

Ministrul Sănătății a precizat că, în intervalul 14 – 21 februarie, s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri.

„Această evoluție descendentă este legată de faptul că nu există niciun fel de estimare că se va ajunge la maximul ocupării capacităților de spitalizare, respectiv de spitalizare la secțiile de terapie intensivă. Am trecut cu bine de acest val. A fost o abordare corectă din punctul de vedere al sănătății publice, care a menținut deschise școlile și activitățile economice și care cred că se va solda în final și cu mult mai puține victime. Sigur sunt lucruri care țin de modul în care tulpina Omicron produce îmbolnăvirile, dar având în vedere numărul mare de cazuri înregistrat până în acest moment, cred că a fost o bună abordare”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a susținut, luni, o conferință de presă, pe tema evoluției pandemiei de Covid-19.

The post Ministrul Rafila: Am trecut cu bine de acest val. În trei săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri cu trei cifre appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code