Flux-stiri

Preţul gazelor naturale în Europa creşte după ce Ucraina a blocat livrările ruse

Gazprom se plânge că nu mai poate livra gazul promis din cauza UcraineiGazprom se plânge că nu mai poate livra gazul promis din cauza Ucrainei

  • Preţurile gazelor naturale în Europa au crescut după ce operatorul de reţea de stat din Ucraina a suspendat fluxurile ruseşti într-un punct de intrare cheie, scrie CNBC.
  • Compania ucraineană Gas TSO a anunţat că, începând de miercuri, nu va mai accepta livrări de gaze prin punctul său de intrare de la Sokhranivka, către Europa.
  • Operatorul a blocat, de asemenea, transportul de gaze prin staţia sa de comprimare de la graniţă Novopskov, prin care trece aproape o treime din gazul din Rusia către Europa (până la 32,6 milioane de metri cubi pe zi).

Preţurile europene ale gazelor naturale TTF au crescut miercuri cu peste 6,4% până în jurul orei 9:15, ora Londrei, potrivit datelor Refinitiv.

Atât staţia de măsurare a gazului Sokhranivka, cât şi Novopskov sunt situate în zonele ocupate de Rusia în estul Ucrainei, iar GTSOU a dat vina pe „acţiunile ocupanţilor” pentru întreruperea tranzitului de gaze.

Operatorul a declarat că va putea în continuare să îşi îndeplinească obligaţiile de tranzit faţă de partenerii europeni prin redirecţionarea gazelor către punctul de interconectare Sudzha, care se află pe teritoriul controlat de Ucraina.

Compania a informat în repetate rânduri Gazprom cu privire la ameninţările la adresa tranzitului de gaze din cauza acţiunilor forţelor de ocupaţie controlate de Rusia şi a subliniat oprirea interferenţelor în funcţionarea instalaţiilor, dar aceste apeluri au fost ignorate”, a spus GTSOU.

Ameninţarea Rusiei de a întrerupe fluxurile de gaze naturale către Europa a determinat Uniunea Europeană să îşi intensifice căutarea de furnizori alternativi, în condiţiile în care Rusia reprezintă aproximativ 40% din totalul importurilor de gaze naturale ale UE.

The post Preţul gazelor naturale în Europa creşte după ce Ucraina a blocat livrările ruse appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code