Flux-stiri

Ministrul Sănătății, despre campania de vaccinare din România: „Nu a fost un succes, dar nici un eșec”

Alexandru RafilaAlexandru Rafila

  • Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că peste 50% din populaţia totală a României a fost vaccinată.
  • Întrebat dacă a fost un eşec campania de vaccinare din România, ministrul Rafila a spus că aceasta nu a fost chiar un succes.
  • Acesta a mai spus că vaccinarea împotriva noului coronavirus va trece la medicii de familie, ca o vaccinare de rutină.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că peste 50% din populaţia totală a României a fost vaccinată. În opinia lui, campania de vaccinare nu a fost un succes, dar nici un eşec.

Opinia mea este că, în cifre reale, suntem undeva în jur de 50%, deci peste opt milioane de concetăţeni de-ai noştri s-au vaccinat cu două doze de vaccin, mai mult de un sfert dintre ei cu trei doze de vaccin, dar sigur că, potrivit EUROSTAT, suntem 19,3 milioane de locuitori, probabil că populaţia rezidentă este sensibil mai mică, în jur de 17 milioane, deci cel puţin 50% din populaţia totală a României a fost vaccinată”, a declarat la RFI Alexandru Rafila.

Întrebat dacă a fost un eşec campania de vaccinare din România, ministrul Rafila a spus că aceasta nu a fost chiar un succes.

Nu ştiu, poate că există şi varianta de mijloc, având în vedere că avem 50% din populaţie vaccinată. Există şi situaţia unor ţări care au reuşit şi cifre inferioare. Oricum, după debutul acela furtunos din ianuarie-februarie 2021, din păcate, interesul pentru vaccinare a scăzut, probabil şi datorită unor erori în modul de comunicare, de apreciere a situaţiei, de stimulare a oamenilor să se vaccineze. Acum discutăm despre o campanie care practic este încheiată”, a adăugat Rafila.

Acesta a mai spus că vaccinarea împotriva noului coronavirus va trece la medicii de familie, ca o vaccinare de rutină:

Ne găsim în faza aceasta de tranziţie, nu are rost să ţinem funcţionale sute de centre de vaccinare, ca să se vaccineze câteva sute de persoane zilnic şi atunci o să trecem în cursul anului acesta vaccinarea împotriva infecţiei cu noul coronavirus să se facă de rutină în cabinetele medicilor de familie”, a declarat Rafila.

Alexandru Rafila a spus că un eventual val şase de Covid-19 ar puteaa fi luat în calcul doar din toamnă.

The post Ministrul Sănătății, despre campania de vaccinare din România: „Nu a fost un succes, dar nici un eșec” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code