Flux-stiri

Minivacanță prelungită de Ziua Națională. Bugetarii ar putea primi încă o zi liberă

turismturism

  • Guvernul vrea să dea liber salariaților și pe 29 noiembrie, pentru a face punte cu zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, zile libere legale
  • Propunerea aparține ministrului demis al Muncii, Raluca Turcan, iar dacă va fi adoptată, angajații se vor bucura de cinci libere legate.
  • Salariații care vor lucra de Sfântul Andrei și Ziua Națională trebuie să fie compensați de angajatori.

Angajații de la stat s-ar putea bucura de o minivacanță prelungită. Ministrul demis al Muncii, Raluca Turcan, propune ca și ziua de 29 noiembrie să fie nelucrătoare, astfel încât să fie creată o punte cu zilele de 30 noiembrie (Sfântul Andrei) și 1 decembrie (Ziua Națională), care pică marți și miercuri.

Dacă Guvernul va adopta propunerea, iar 29 noiembrie va fi zi liberă, bugetarii vor avea o minivacanță de cinci zile, incluzând aici și weekend-ul.

Salariații care trebuie să lucreze de Sfântul Andrei și Ziua Națională, zile de sărbătoare națională, trebuie să primească compensaţii în zile libere în următoarele 30 de zile din partea angajatorului. Dacă acest lucru nu e posibil, salariații trebuie să primească un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază, indiferent că lucrează la stat sau la privat.

Codul muncii prevede amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei pentru angajatorii care nu acordă salariaților timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile.

Ultimele zile libere legale din acest an vor fi 25 și 26 decembrie, primele două zile de Crăciun. Anul acesta, ele vor pica oricum în weekend (sâmbătă-duminică).

The post Minivacanță prelungită de Ziua Națională. Bugetarii ar putea primi încă o zi liberă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code