Flux-stiri

Moderna anunță că testează un nou vaccin pentru varianta Omicron

Șeful Moderna dezvăluie când se va încheia pandemiaȘeful Moderna dezvăluie când se va încheia pandemia

  • Moderna a anunțat că desfășoară un studiu în stadiu intermediar pentru o doză de rapel a vaccinului său COVID-19, concepută special pentru tratarea infecției cu varianta Omicron.
  • Anunțul vine la o zi după ce compania rivală Pfizer a anunțat un studiu preliminar.
  • CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel, a preconizat că vaccinul va fi disponibil din toamnă.

Moderna a anunțat miercuri că a început un studiu clinic pentru o doză de rapel, destinată adulților și specifică variantei Omicron. În cadrul studiului vor participa 300 de persoane, iar acesta se va desfășura în 24 de locuri din SUA.

Acesta este primul studiu al Moderna care testează boosterul specific variantei Omicron la adulți. Studiul, la care compania se așteaptă să se înscrie aproximativ 300 de participanți, va urmări răspunsul imunologic și siguranța vaccinului, potrivit unui comunicat de presă.

„Suntem liniștiți de persistența anticorpilor împotriva Omicron la șase luni de la boosterul autorizat în prezent de 50 mg de ARNm-1273”, a declarat directorul general al companiei, Stéphane Bancel, într-un comunicat.

Moderna a anunțat anterior date preliminare privind anticorpii neutralizanți împotriva variantei Omicron, în urma administrării candidaților pentru doza de rapel, doze de 50 mg și 100 mg. Boosterul de 50 mg, autorizat în prezent, a crescut nivelurile de anticorpi neutralizanți împotriva Omicron de aproximativ 37 de ori față de nivelurile de dinainte de booster, iar o doză de 100 mg de ARNm-1273 a crescut nivelurile de anticorpi neutralizanți de aproximativ 83 de ori față de nivelurile de dinaintea stimulării.

Studiul se va desfășura în 24 de locuri din SUA.

Totdată, companiile Pfizer și BioNtech au demarat deja, în ianuarie, studiul premergător unui vaccin specific variantei Omicron. Acesta ar trebui să fie gata în martie, potrivit unui anunț făcut de CEO-ului companiei, Albert Bourla.

The post Moderna anunță că testează un nou vaccin pentru varianta Omicron appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code