Flux-stiri

Muzeul Băncii Naționale a României se redeschide publicului de la data de 6 decembrie

BNRBNR

  • Două noi expoziții temporare au fost deschise în cadrul muzeului.
  • În cadrul expoziției permanente, publicul poate vedea un lingou de aur din rezerva BNR.
  • Tururile sunt ghidate și gratuite, fiind realizate în urma unei programări prealabile.

De la data de 6 decembrie 2021, publicul va putea vizita Muzeul Băncii Naţionale a României. Vizitatorii vor descoperi noile amenajări din cadrul expoziţiei permanente, inclusiv un lingou de aur din rezerva BNR. Acesta este prezentat după un concept modern, utilizat în cadrul tuturor muzeelor băncilor centrale. Sunt deschise două noi expoziţii temporare pentru vizitare până la sfârşitul lunii mai 2022: „100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I (1921-2017)” şi „Ecaterina Teodoroiu – Eroina Primului Război Mondial”.

Expoziţia „100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I (1921-2017)” prezintă uniformele de mareşal care i-au aparţinut suveranului, costume populare, artefacte militare, monede, medalii, documente și bancnote. De asemenea, expoziţia dedicată Ecaterinei Teodoroiu reuneşte o parte din obiectele personale ale eroinei (uniforma militară şi pe cea de cercetaş, casca, ochelarii, alte efecte militare), precum şi alte exponate printre care tabloul pe care Camil Ressu i l-a dedicat în anul 1917 sau rochia de soră de caritate a Reginei Maria.

Tururile sunt ghidate şi gratuite şi se realizează în baza unei programări prealabile, realizate cu minimum două zile lucrătoare înainte de data vizitei, prin completarea formularului de înregistrare. Vizitatorii au obligaţia de a prezenta certificatul verde.

The post Muzeul Băncii Naționale a României se redeschide publicului de la data de 6 decembrie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code