Flux-stiri

Nadia Comăneci a împlinit 60 de ani

Nadia Comăneci împlineşte 60 de aniNadia Comăneci împlineşte 60 de ani

  • Cea mai mare gimnastă a României, Nadia Comăneci, împlineşte anul acesta, pe 12 noiembrie, frumoasa vârstă de 60 de ani.
  • Ea a rămas în memoria sportului mondial ca fiind prima gimnastă din lume care a primit nota zece la un concurs internaţional de gimnastică.

Campioana deţinătoare a 5 medalii de aur olimpice, 2 de aur mondiale şi nouă de aur europene, a fost felicitată vineri de Federaţia Română de Gimnastică, printr-o postare în mediile sociale:

„A trecut peste ani, cu aceeaşi uşurinţă cu care, în 1976, la Montreal impresiona o lume întreagă! Este unică, strălucitoare, desăvârşită, este Ea, NADIA! Îşi aniversează astăzi ziua de naştere şi lumea gimnasticii româneşti îi urează la unison, La mulţi ani!

Legenda sportului românesc s-a născută la Oneşti, dar e stabilită în SUA, la Norman (Oklahoma), după ce a reuşit să fugă din România, în timpul regimului comunist.

Cea poreclită „Zeiţa de la Montreal” evită ieşirile în lume, în această perioadă plină de restricţii determinate de pandemia de Covid-19.

Nadia Comăneci s-a vaccinat, la fel soţul Bart şi fiul Dylan, şi a „fentat” infectarea. Nu duce dorul bunătăţilor de acasă. Mama ei, Ştefania, stabilită în Bucureşti, a avut grijă să-i trimită zacuscă.

Nadia Comăneci a mărturisit că deţine toate medaliile cucerite în carieră, inclusiv titlurile din perioada comunistă, precum cel de erou al muncii socialiste, într-un seif depus într-o bancă din SUA.

Nadia va rămâne definitiv în istoria gimnasticii pentru acel „Perfect 10”, notă primită la Olimpiada de la Montreal, din 1976, pe când avea doar 14 ani. Minunea reuşită de româncă a inspirat generaţii întregi, din toate domeniile.

Recent, cântăreaţa Celine Dion a mărturisit că este mare fan Comăneci. De asemenea, este ştiut că Michelle Omaba, soţia fostului preşedinte american, a recunoscut că s-a îndrăgostit de gimnastică după ce a văzut-o pe Nadia.

The post Nadia Comăneci a împlinit 60 de ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code