Flux-stiri

NASA trimite un șarpe robot pe Lună. Misiunea este să caute gheață, substanțe lichide și urme de extratereștri

  • NASA trimite un șarpe robot pe Lună pentru a colecta date!
  • Misiunea dispozitivului este să caute gheață, substanțe lichide și urme de extratereștri. 
  • Robotul merge la polul sud al satelitului Pământului (LUNA).

NASA trimite un ROBOT pe Lună pentru a căuta gheață, substanțe lichide și posibile urme de extratereștri.

Misiunea ar trebui să aibă loc până la sfârșitul anului 2025 sau chiar anul viitor, transmite Fox News. Americanii răspund interesului tot mai mare pe care chinezii l-au manifestat în ultimii ani pentru satelitul pământului.

NASA a anunțat că misiunea de a studia gheața lunii din jurul Polului Sud va fi de 100 de zile și este cea mai ambițioasă de acest gen de până acum. Cu asta, agenția spațială a revenit practic în joc după ani în care a întrerupt explorarea directă a Lunii.

Misiunea este, de asemenea, un răspuns la interesul tot mai mare care l-a manifestat China și Israel și este posibil ca în viitor să existe o cooperare cu Agenția Spațială Europeană și alte țări care explorează spațiul. Mulți observatori cred că, dacă această misiune va avea succes, atunci agenția spațială ar putea reveni la zboruri cu echipaj pe Lună.

NASA pregătește un ȘARPE-ROBOT pentru a explora Polul Sud al Lunii

VIPERA (Volatiles Investigating Polar Exploration Rover) va căuta gheață și alte resurse pe și sub suprafață, care ar putea fi utilizate în viitor. Acesta va fi dotat cu proiectoare, pentru că va funcționa în întuneric deplin.

Robotul explorator este numit astfel și pentru felul în care face viraje și se târăște pe suprafața lunară. Proiectul a fost atribuit companiei private Astrobotic. Trebuie să dezvolte o versiune îmbunătățită a conceptului anterior Resource Prospector, abandonat de NASA în 2018.

Robotul va avea patru instrumente, inclusiv o sondă și trei spectrometre. Misiunea va fi prima care va cartografia resursele utile ale altui corp spațial. La sfârșitul acestui an, versiunile a două dintre dispozitive vor fi testate cu Polar Resources Ice Mining Experiment (PRIME-1 – Polar Resources Experiment), care vizează verificarea tehnologică.

Datele colectate de robot vor fi folosite pentru a identifica locurile în care există gheață pe Lună și vor ajuta la evaluarea mediului și a potențialelor resurse de la Polul Sud în pregătirea pentru astronauții din misiunea Artemis, a declarat Lori Glade de la NASA. Bugetul pentru dezvoltarea robotului și misiunea acestuia este de 433,5 milioane USD.

The post NASA trimite un șarpe robot pe Lună. Misiunea este să caute gheață, substanțe lichide și urme de extratereștri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code