Flux-stiri

NASA va forma o echipă științifică pentru a studia OZN-urile

OZN-uriOZN-uri

  • Agenția spațială americană a precizat că se va concentra pe identificarea datelor disponibile, pe cele mai bune modalități de colectare a datelor viitoare și pe modul în care poate folosi aceste informații.
  • NASA l-a desemnat pe David Spergel pentru a conduce echipa științifică.
  • Daniel Evans, cercetător senior în cadrul Direcției pentru misiuni științifice a NASA, va orchestra studiul.

NASA a anunțat joi că intenționează să formeze o echipă de oameni de știință care să examineze „fenomenele aeriene neidentificate” – denumite în mod obișnuit OZN-uri -, acesta fiind cel mai recent semn al seriozității cu care guvernul american abordează această problemă, informeaza Reuters.

Agenția spațială americană a precizat că se va concentra pe identificarea datelor disponibile, pe cele mai bune modalități de colectare a datelor viitoare și pe modul în care ar putea folosi aceste informații pentru a avansa înțelegerea științifică a problemei. NASA l-a desemnat pe David Spergel, care a condus anterior departamentul de astrofizică al Universității Princeton, pentru a conduce echipa științifică, iar Daniel Evans, cercetător senior în cadrul Direcției pentru misiuni științifice a NASA, va orchestra studiul.

O echipă de oameni de știință urmează să se reunească până în toamnă, apoi va petrece aproximativ nouă luni pentru a elabora un raport public cu privire la concluziile sale, a declarat Evans. NASA va cheltui „de la câteva zeci de mii de dolari” până la cel mult 100.000 de dolari pentru acest efort, a adăugat Evans.

Anunțul vine la un an după ce guvernul american a publicat un raport, întocmit de Biroul Directorului de Informații Naționale împreună cu un grup de lucru condus de Marina Militară, care detaliază observațiile făcute în principal de personalul Marinei asupra „fenomenelor aeriene neidentificate”, sau UAP. Doi oficiali ai Pentagonului au depus mărturie pe 17 mai la prima audiere în Congres privind OZN-urile din ultima jumătate de secol.

The post NASA va forma o echipă științifică pentru a studia OZN-urile appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code