Flux-stiri

New York Times: SUA consideră că Ucraina se află în spatele uciderii Dariei Dughina

  • Cotidianul american New York Times scrie că SUA cred că ucrainenii au fost în spatele assinării Dariei Dughina citând oficiali americani.
  • Oficialii SUA se tem că asta ar putea agrava conflictul și că rușii ar putea să răspundă prin asasinarea unor lideri ucraineni.
  • Statele Unite nu au luat parte la atac, fie prin furnizarea de informații sau altceva, au declarat oficialii”, citați de New York Times.

Potrivit New York Times, agențiile de informații americane cred că ,,părți ale guvernului ucrainean au autorizat atacul cu mașină-capcană” care a ucis-o pe Daria Dughina, fiica imperialistului rus Alexander Dughin, pe 20 august.

Unii oficiali americani se tem că acest lucru ar putea ,,lărgi” războiul, relatează presa americană.

Statele Unite nu au participat la operațiune ,,nici prin furnizarea de informații sau alt tip de asistență” , au declarat oficiali anonimi pentru New York Times.

Aceștia au mai spus că unii oficiali americani au ,,admonestat” oficiali ucraineni anonimi ,,în legătură cu asasinatul„, potrivit presei.

La începutul lunii august, propaganda rusă a acuzat Regimentul ucrainean Azov de uciderea lui Dughina. Azov, împreună cu guvernul ucrainean, a negat implicarea în atac.

Tatăl lui Dughina a fost unul dintre cei mai proeminenți ideologi ai neoimperialismului rusesc, îndemnând guvernul să invadeze țările vecine și să-i ucidă pe cei care se opun Kremlinului.

The post New York Times: SUA consideră că Ucraina se află în spatele uciderii Dariei Dughina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code