Flux-stiri

Newsweek: China ar plănui să invadeze Taiwan în această toamnă

  • Despre documentul care atestă informația se crede că a fost scris de un analist anonim din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.
  • Cel mai înalt diplomat din Taiwan a spus că nu poate spune nimic în ceea ce privește aceste presupuneri.
  • Joseph Wu, ministrul taiwanez al afacerilor externe, a spus că cel mai bine este ca țara să fie pregătită de orice.

Newsweek susține că o presupusă scurgere de informații rusești a declarat că, în această toamnă, China ar urma să invadeze Taiwan. Cu toate acestea, cel mai înalt diplomat din Taiwan a spus că nu poate spune nimic în ceea ce privește aceste presupuneri.

Joseph Wu, ministrul taiwanez al afacerilor externe, a spus că cel mai bine este ca țara să fie pregătită de orice. „Indiferent dacă sau când China decide să ne atace, trebuie să fim întotdeauna pregătiți să ne apărăm”, a spus acesta, conform MSN.

Joseph Wu, ministrul din China, le-a spus parlamentarilor, în cadrul unei audieri a comisiei de apărare din cadrul legislativului insulei, că știe despre rapoartele care ar anunța invazia. Despre document se crede că a fost scris de un analist anonim din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei ce se prezintă sub numele de „Vântul schimbării”.

Mai mult decât atât, Ministrul de Externe a declarat că serviciile de informații din Taiwan monitorizează tot ceea ce se vehiculează pe acest aspect, pentru ca nimic să nu îi poată lua prin surprindere.

Nu numai atâ, Xi Jinping s-a gândit, cel puțin timid, la capturarea Taiwanului în toamnă. Are nevoie de o mică victorie a sa pentru a fi reales pentru un al treilea mandat. Există o luptă colosală pentru putere în rândul elitei [de partid].

Acum, după evenimentele din Ucraina, această fereastră de oportunitate s-a închis, ceea ce oferă Statelor Unite posibilitatea atât de a-l șantaja pe Xi, cât și de a negocia cu rivalii săi [politici] în condiții favorabile”, a spus persoana care a denunțat presupusul atac.

The post Newsweek: China ar plănui să invadeze Taiwan în această toamnă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code