Flux-stiri Justitie

Nicușor Dan, cercetat pentru spălare de bani și înșelăciune. Dosarul său a ajuns la Parchetul General

Nicușor Dan, primarul general al capitalei României este pus sub acuzare în mod oficial. Dosarul lui Nicușor Dan a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Urmează că primarul general al Capitalei să fie citat pentru a aduce explicații cu privire la acuzațiile care i-au fost aduse.

Pentru infracțiunile de care a fost acuzat – înșelăciune, fals în declarații, spălare de bani și exercitarea fără drept a avocaturii – Nicușor Dan riscă ani grei de închisoare, dacă va fi găsit vinovat. Luând în considerare concursul de infracțiuni, circumstanțele și forma continuată pedeapsa rezultantă este cu mult peste 10 ani iar termenele de prescripție nu pot curge în timpul cercetărilor fiind repornite prin prisma anchetei noi.

Faptele de care a fost acuzat Nicușor Dan ar fi fost comise pe vremea când era deputat în Parlament. Acesta ar fi primit anumite sume de bani și le-ar fi trecut în declarația de avere cu titlul de donații, dar, în realitate, acestea nu erau donații.

Piperea: ”Primarul General este obligat să își dea demisia”
Avocatul Gheorghe Piperea a făcut referire la dosarul penal pe numele lui Nicușor Dan și spune că acesta ar trebui să își dea demisia.

”DNA a constatat oficial că, în dosarul privindu-l pe Nicușor Dan, există date și probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune, trimițând dosarul la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale. În comentarii veți vedea 10 poze cu extrase din ordonanță. În acest moment, Primarul General este obligat să își dea demisia. Dacă nu o face, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum. PS Documentul este oficial, urmând a ajunge pe masa judecătorilor de la ÎCCJ, deci public și la dispoziția presei”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe Facebook citat de Antena 3. În fapt pericolul concret pentru ordinea publică nu a fost diluat prin scurgerea timpului ci amplificat de noa poziție de demnitate a lui Nicușor Dan, care așa cum alți politicieni au arătat se află în proces cu primăria Generală a mun. București, putând influența direct poziția acesteia în propriile procese. Se observă o perseverență posibil infracțională, opiniem noi măsura arestării preventive devenind o necesitate deplină în acest proces, imaginea stării de fapt fiind o insecuritate socială vădită.

Leontiuc Marius

Share this:

(Visited 160 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code