Flux-stiri

Noi experimente aduc dovezi că Vaccinul COVID-19 nu afectează sarcina sau fertilitatea

8131445 03.03.2022 A newborn is pictured at an intensive care unit at the perinatal centre, in Krasnodar, Russia. Vitaly Timkiv / Sputnik8131445 03.03.2022 A newborn is pictured at an intensive care unit at the perinatal centre, in Krasnodar, Russia. Vitaly Timkiv / Sputnik

  • Noi experimente aduc dovezi că Vaccinul COVID-19 nu afectează sarcina sau fertilitatea
  • Studiul, realizat de Alice Lu-Culligan de la Școala de Medicină Yale (SUA) și colegii săi și publicat în revista cu acces liber „PLOS Biology”, respinge, de asemenea, afirmațiile conform cărora vaccinurile COVID-19 reduc fertilitatea.
  • Afirmațiile populare, în special, susțin că vaccinarea în timpul sarcinii ar putea dăuna fătului și că vaccinarea înainte de sarcină ar putea reduce fertilitatea femeilor.

Noile experimente pe șoareci se adaugă la dovezile tot mai numeroase împotriva afirmației populare potrivit căreia vaccinarea cu COVID-19 în timpul sarcinii timpurii poate provoca malformații congenitale sau probleme de creștere la făt, anunță Europaress, citată de Infosalus.

Studiul, realizat de Alice Lu-Culligan de la Școala de Medicină Yale (SUA) și colegii săi și publicat în revista cu acces liber „PLOS Biology”, respinge, de asemenea, afirmațiile conform cărora vaccinurile COVID-19 reduc fertilitatea prin efectele lor asupra proteinei syncytin-1.

În ciuda dovezilor din ce în ce mai numeroase care arată că vaccinarea cu COVID-19 în timpul sarcinii poate fi benefică atât pentru mamă, cât și pentru copil, îngrijorările legate de siguranță reprezintă o cauză majoră de ezitare a vaccinării.

Afirmațiile populare, în special, susțin că vaccinarea în timpul sarcinii ar putea dăuna fătului și că vaccinarea înainte de sarcină ar putea reduce fertilitatea femeilor.

Pentru a investiga aceste afirmații, Lu-Culligan și colegii săi au efectuat mai întâi experimente pe femeie șoareci gestante. Aceștia au constatat că administrarea vaccinului COVID-19 la începutul sarcinii nu a afectat dimensiunea fătului și nu a fost asociată cu niciun fel de malformații congenitale.

The post Noi experimente aduc dovezi că Vaccinul COVID-19 nu afectează sarcina sau fertilitatea appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code