Flux-stiri

Noi imagini misterioase de pe Titanic arată deteriorarea navei și locul în care a fost observat pentru prima dată icebergul

titanictitanic

  • Într-un filmuleț de 20 de minute se poate vedea intrarea în locul unde se afla cuibul corbului – locul unde Frederick Fleet a observat pentru prima dată aisbergul care avea să doboare nava.
  • Pilotul veteran al submersibilului Nautile, PH Nargeolet, a descoperit un obiect misterios care apărea pe sonar în apropierea faimoasei epave.
  • Titanicul s-a scufundat în timpul călătoriei sale inaugurale, pe 14 aprilie 1912, provocând moartea a aproximativ 1.500 de persoane.

Au apărut noi imagini ale Titanicului, care arată deteriorarea acestuia după punctul exact din care a fost observat pentru prima dată aisbergul. Într-un filmuleț de 20 de minute intitulat „Titan – A Viewport to Titanic”, se poate vedea cum puntea navei, catargul principal și cabina căpitanului, în prezent distrusă, putrezesc în mare și sunt încrustate în minerale și viețuitoare marine. De asemenea, pot fi văzute cazanele și golul imens în care se aflau odinioară Marea Scară cu două candelabre.

Realizat de OceanGate Expeditions în 2021 și 2022, filmul dezvăluie prăbușirea și deteriorarea severă a catargului principal, inclusiv intrarea în locul în care se afla cuibul corbului – exact locul în care Frederick Fleet a observat pentru prima dată aisbergul care avea să doboare colosul vas.

Rory Golden, un scafandru veteran al Titanicului și explorator subacvatic, a declarat în film: „Clopotul ar fi atârnat chiar deasupra ușii pe acel cârlig, relatează Huffington Post.”

„Te face să te gândești la oamenii care s-au urcat în acele bărci de salvare. Ancora atârnă acolo, în întuneric, amintindu-ne de marea tragedie care a avut loc.”

Titanicul s-a scufundat în timpul călătoriei sale inaugurale, pe 14 aprilie 1912, provocând moartea a aproximativ 1.500 de persoane. Locația sa a fost un mister în cea mai mare parte a secolului al XX-lea, până când a fost descoperit în 1985, la o adâncime de aproximativ 380 de mile sud-est de Newfoundland.

Anul trecut, scafandrii au rezolvat un mister enigmatic descoperit la locul epavei Titanicului în urmă cu 26 de ani. Pilotul veteran al submersibilului Nautile, PH Nargeolet, a descoperit un obiect misterios care apărea pe sonar în apropierea faimoasei epave. El și echipa sa au petrecut apoi ani de zile întrebându-se dacă este vorba de o epavă sau de o caracteristică geologică.

Cu toate acestea, la 25 octombrie, Nargeolet a avut în sfârșit ocazia de a oferi un răspuns. Scufundându-se direct la țintă, pilotul a explorat creasta și a descoperit că obiectul era de fapt un recif vulcanic. Scufundarea a fost susținută financiar de Oisín Fanning, specialistul misiunii OceanGate Expeditions, iar analiza a fost asigurată de echipa științifică a fundației.

Imaginile publicate de OceanGate dezvăluie frumusețea naturală descoperită. Pe măsură ce camera de filmat își croiește drum prin recif, se pot vedea bureți și corali care trăiesc pe mici zăpezi marine. Bipul a fost descris între timp ca fiind vecinul Titanicului, care este un „recif abisal natural de mare adâncime cu o biodiversitate extraordinară la 2.900 de metri”.

Nargeolet a spus: „Nu știam ce vom descoperi. Pe sonar, ar fi putut fi vorba de multe lucruri, inclusiv de posibilitatea ca aceasta să fie o altă epavă. Am căutat șansa de a explora acest obiect mare care a apărut pe sonar cu atât de mult timp în urmă. A fost uimitor să explorez această zonă și să găsesc această formațiune vulcanică fascinantă, plină de atâta viață.”

The post Noi imagini misterioase de pe Titanic arată deteriorarea navei și locul în care a fost observat pentru prima dată icebergul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code