Flux-stiri

Noi roboți oceanici ar putea să ne ajute să descoperim lumea din adâncuri

  • Vehiculele robotizate subacvatice sunt echipate cu senzori ce ajută la colectarea acestor date mai rapid și mai ieftin decât oricând.
  • Proiectul Seabed 2030 a oferit cercetătorilor și companiilor un obiectiv clar pentru care să lucreze: cartografierea adâncurilor oceanelor până la sfârșitul acestui deceniu.
  • Unul din oceanografii din California, Yi Chao, încearcă să rezolve problema bateriilor.

Oceanul acoperă mai mult de 70% din suprafața Pământului, dar rămâne încă un mister. De fapt, știm mai multe despre suprafața de pe Marte decât despre fundul mării.

Iar startup-urile Bedrock Ocean Exploration și Seatrec vor să schimbe acest lucru cu o nouă generație de roboți oceanici.

Vehiculele robotizate subacvatice sunt echipate cu senzori ce ajută la colectarea acestor date mai rapid și mai ieftin decât oricând. Însă mulți dintre acești roboți se bazează pe baterii cu o durată de viață limitată. Astfel, ei trebuie să se întoarcă pe o barcă sau pe țărm pentru reîncărcare, ceea ce face dificilă cartografierea unor părți mai adânci ale oceanelor.

Proiectul Seabed 2030 a oferit cercetătorilor și companiilor un obiectiv clar pentru care să lucreze: cartografierea adâncurilor oceanelor până la sfârșitul acestui deceniu.

Unul din oceanografii din California, Yi Chao, încearcă să rezolve problema bateriilor. În timp ce a lucrat la NASA, Chao a dezvoltat tehnologia prin care să alimenteze roboții, indiferent de adâncimea sau distanța la care se află.

The post Noi roboți oceanici ar putea să ne ajute să descoperim lumea din adâncuri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code