Flux-stiri

Premierul Ciucă: Nu recomandăm cetăţenilor români să părăsească Republica Moldova

  • „La nivelul Ministerului de Externe şi al Guvernului am efectuat analiza indicatorilor care ar putea să genereze o astfel de decizie. Nu este cazul în acest moment, nu am recomandat şi nu recomandăm cetăţenilor români să părăsească Republica Moldova”, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu premierul bulgar Kiril Petkov şi cu comisarul european Adina Vălean.
  • Întrebat de jurnalişti care au fost informaţiile care au stat la baza deciziei Bulgariei de a-şi avertiza cetăţenii să părăsească Moldova, premierul bulgar Kiril Petkov a spus: „Noi toţi susţinem Moldova şi vom fi buni parteneri atât în vreme de criză, cât şi pe termen lung pentru calea lor spre UE. (…) A fost o ridicare a riscului din punct de vedere tehnic, aş spune, pentru o anumită regiune”.
  • Cetăţenii bulgari au fost îndemnaţi, joi, să părăsească Republica Moldova. Ministerul de Externe de la Sofia a emis în acest sens o alertă de călătorie, din cauza „situaţiei complicate” din această ţară.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că, în urma analizei efectuate la nivelul Guvernului, nu este necesară o recomandare pentru ca cetăţenii români să părăsească Republica Moldova.

„La nivelul Ministerului de Externe şi al Guvernului am efectuat analiza indicatorilor care ar putea să genereze o astfel de decizie. Nu este cazul în acest moment, nu am recomandat şi nu recomandăm cetăţenilor români să părăsească Republica Moldova”, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu premierul bulgar Kiril Petkov şi cu comisarul european Adina Vălean.

Întrebat de jurnalişti care au fost informaţiile care au stat la baza deciziei Bulgariei de a-şi avertiza cetăţenii să părăsească Moldova, premierul bulgar Kiril Petkov a spus: „Noi toţi susţinem Moldova şi vom fi buni parteneri atât în vreme de criză, cât şi pe termen lung pentru calea lor spre UE. (…) A fost o ridicare a riscului din punct de vedere tehnic, aş spune, pentru o anumită regiune”.

Acesta a adăugat că speră ca această poziţie să fie revizuită.

„Eu sper că, în curând, această poziţie va fi revizuită, dar am dorit să înştiinţăm pe oamenii din Moldova că există un risc mai mare în acest moment”, a precizat premierul Bulgariei.

Cetăţenii bulgari au fost îndemnaţi joi să părăsească Republica Moldova. Ministerul de Externe de la Sofia a emis în acest sens o alertă de călătorie, din cauza „situaţiei complicate” din această ţară.

The post Premierul Ciucă: Nu recomandăm cetăţenilor români să părăsească Republica Moldova appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code