Flux-stiri

Grupările pentru drepturile omului din România îndeamnă parlamentarii să nu aprobe legea care discriminează comunitatea LGBT

  • ACCEPT şi organizaţia MozaiQ au avertizat că măsurile vor duce la cenzurarea filmelor şi a ştirilor despre comunitatea LGBT, precum şi la limitarea marşurilor şi a evenimentelor publice.
  • România, conservatoare din punct de vedere social, a dezincriminat homosexualitatea în 2001, cu zeci de ani mai târziu decât alte părţi ale Uniunii Europene, şi interzice căsătoria şi parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex.
  • O interdicţie generală a studiilor privind identitatea de gen în 2020 a fost în cele din urmă anulată.

Grupuri pentru drepturile omului din România au condamnat vineri un proiect de lege aprobat de Senat, care interzice aşa-numita propagandă gay în şcoli. Ar legitima discriminarea împotriva comunităţii LGBT, asemenea unor măsuri întâlnite în Ungaria şi Rusia.

Grupurile au îndemnat camera inferioară a Parlamentului, care are ultimul cuvânt, să respingă proiectul de lege ce interzice utilizarea în şcoli a materialelor considerate ca promovând homosexualitatea şi schimbarea de sex, relatează Reuters.

Proiectul de lege a fost promovat de către mai mulţi parlamentari ai UDMR, care au spus că acesta va preveni abuzurile asupra copiilor.

O legislaţie similară din Ungaria a atras critici aspre din partea Comisiei Europene, care a dat Budapesta în judecată.

Cenzura din sistemul educaţional de la Budapesta nu trebuie să fie aplicată la Bucureşti„, a declarat grupul pentru drepturile LGBT ACCEPT: „Adoptarea unei legislaţii explicit homofobe şi transfobe prin cenzurarea informaţiilor despre orientarea sexuală şi identitatea de gen este o ruşine pentru România. Camera Deputaţilor trebuie să voteze pentru a opri această incitare la discriminare„.

ACCEPT şi organizaţia MozaiQ au avertizat că măsurile vor duce la cenzurarea filmelor şi a ştirilor despre comunitatea LGBT, precum şi la limitarea marşurilor şi a evenimentelor publice.

Îndemnăm camera inferioară să dea dovadă de responsabilitate şi decenţă şi să respingă orice propuneri legale care au ca scop marginalizarea comunităţii LGBT„, a declarat MozaiQ: „În contextul invaziei Rusiei în Ucraina, credem că adoptarea unui astfel de proiect de lege în România ar … alimenta propaganda rusă şi campaniile de dezinformare ale Moscovei„.

România, conservatoare din punct de vedere social, a dezincriminat homosexualitatea în 2001, cu zeci de ani mai târziu decât alte părţi ale Uniunii Europene, şi interzice căsătoria şi parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex.

O interdicţie generală a studiilor privind identitatea de gen în 2020 a fost în cele din urmă anulată.

The post Grupările pentru drepturile omului din România îndeamnă parlamentarii să nu aprobe legea care discriminează comunitatea LGBT appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code