Flux-stiri

SpaceX a obținut 337 de milioane de dolari printr-o nouă finanțare

SpaceX a obținut 337 milioane de dolari printr-o finanțare de capital. Informațiile au fost dezvăluite miercuri compania de rachete într-un document.

SpaceX, care numără printre investitorii săi pe Alphabet Inc (GOOGL.O) și Fidelity Investments, a atins o evaluare de 100 de miliarde de dolari în urma unei vânzări secundare de acțiuni în octombrie, potrivit CNBC. Aceasta obținuse o finanțare prin acțiuni de aproximativ 1,16 miliarde de dolari în aprilie. SpaceX nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a obține mai multe detalii despre ultima rundă de finanțare.

Compania concurează cu compania spațială Blue Origin a fostului director executiv al Amazon.com, Jeff Bezos, și cu Virgin Galactic (SPCE.N) a miliardarului Richard Branson, în constelația în plină expansiune a întreprinderilor comerciale de rachete. Toate cele trei companii de rachete au lansat cu succes civili în spațiu.

Conform Morgan Stanley, economia spațială ar putea valora 1.000 de miliarde de dolari până în 2040. Musk, care conduce, de asemenea, mai multe companii futuriste, printre care Tesla Inc (TSLA.O), Neuralink și Boring Co, a declarat la începutul acestui an că SpaceX va lansa rachetele sale Starship pe Marte cu mult înainte de 2030.

SpaceX a lansat deja numeroase încărcături de marfă și astronauți către Stația Spațială Internațională pentru Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA).

Elon Musk a fost criticat în China pentru că doi dintre sateliții SpaceX „aproape” s-au prăbușit în stația sa spațială. Beijingul a dezvăluit că stația sa spațială a trebuit să facă manevre pentru a evita coliziunea cu doi dintre sateliții SpaceX ai lui Musk.Acum, SpaceX a obținut 337,4 milioane de dolari printr-o nouă finanțare.

The post SpaceX a obținut 337 de milioane de dolari printr-o nouă finanțare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code