Flux-stiri

Ministrul Educației: Se reiau olimpiadele şi concursurile şcolare

  • Sorin Cîmpeanu, a anunţat reluarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare.
  • „Am introdus anul acesta şi recunoaşterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate şi de inovare”, anunţă Cîmpeanu.
  • Este vorba de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale şi 34 naţionale.

Ministrul Educaţiei anunță că se reiau olimpiadele şi concursurile şcolare. „Am introdus anul acesta şi recunoaşterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate şi de inovare”, anunţă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Este vorba de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale şi 34 naţionale.

„După o perioadă de întrerupere de doi ani a tuturor olimpiadelor şi concursurilor şcolare internaţionale, am semnat în această seară Ordinul de ministru prin care aceste olimpiade şi concursuri şcolatre pot fi reluate.

Ministrul Educației precizează că este vorba de un număr de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale, la care se adaugă 34 de olimpiade şi concursuri naţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei.

„Sunt două anexe. În prima anexă sunt cele care sunt recunoscute şi finanţate de MEC. De asemenea, alături de olimpiadele clasice, de matematică, de chimie, fizică, am introdus anul acesta recunoaşterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate şi de inovare. Consider că este un lucru important. Ministerul va susţine inclusiv financiar organizarea acestor olimpiade şi concursuri. Mai mult, avem în vedere, pe baza experienţei acumulate în perioada crizei sanitare, posibilitatea de organizare în format online, dacă situaţia o va impune”, conchide Sorin Cîmpeanu.

The post Ministrul Educației: Se reiau olimpiadele şi concursurile şcolare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code